szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei második negyedévben ömlött a pénz szinte mindegyik népszerű telefongyártóhoz. Na jó, a Samsunghoz a tavalyinál kicsit kevésbé.

Az IDC által közreadott adatok szerint idén április és június között összesen 337 millió okostelefon talált gazdára. Hogy ez mennyire jó teljesítmény, azt jól illusztrálja, hogy ennél eddig csak egyszer sikerült többet eladni, de az a tavalyi utolsó, hagyományosan kiemelt forgalmat jelentő karácsonyi negyedév volt. A tavalyi év hasonló időszakához képest egyébként jobban teljesített a piac, nagyjából 11 százalékkal nőtt az értékesítés.

Persze így is vannak, akik kevésbé örülnek az adatoknak: a Samsungnál 3,1 százalékkal csökkentek az eladási adatok 2014 második negyedévéhez képest, de hasonló a helyzet a Lenovónál is, igaz, ott csupán 0,4 százalékos volt a visszaesés. Örülhet azonban az Apple, a Huawei és a Xiaomi is, a három cég ugyanis növelni tudta eladásait. A rekord negyedévet elkönyvelő Apple piaci részesedése 14,1, a szintén nagy fejlődésről beszámoló Huawei esetében ez 8,9 százalék, míg a korábbi üteménél kicsit lassabban növekvő Xiaominál is 5,3 százalék.

©

Érdekesség, hogy a negyedik helyen álló Xiaomi a lassuló növekedése ellenére is ott tart, hogy több okostelefont ad el, mint amennyi Sony és Nokia/Microsoft márkájú összesen fogy. Sőt, ez utóbbi két vállalat sokak számára valószínűleg meglepő módon nemhogy a top 5-ben, hanem a top 10-ben sincs.

Ha máskor is képben szeretne lenni az aktuális állásról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba

Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó