szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fujitsu eddig egy olyan vénaszkenneren dolgozott, amely megbízható személyazonosítást biztosít, most pedig megtette az első lépést a bankkártyás fizetés kiváltása felé, ugyanis egy másik technológiájával ötvözi.

Infravörös fény és a tenyerünk – nagyon leegyszerűsítve pár éven belül ennyire lehet majd szükség arra, hogy fizetni tudjunk. A bankkártyás megoldás egyre kevésbé biztonságos, ezért fejlesztette ki a Fujitsu a PalmSecure szkennert. Csak fölé kell tartani a tenyerünket, amely pár másodperc alatt "röntgenezi" a vénamintázatunkat, amely annyira egyedi, mint az ujjlenyomat, viszont nem hamisítható, hiszen a testünkben van.

©

A Planet Biometrics beszámolójából kiderül, hogy a japán cég tesz egy lépést a bankkártyás fizetés kiváltása felé: a PalmSecure technológiát ötvözi az OpenLimit rendszerükkel, amely az online fizetéseknél védi a bankkártyánk és a fizetésünk adatait. Ha ez sikerül, már csak egy terminálra kell helyezni és fizethetünk is a tenyerünkkel.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város