szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az önkormányzat, az elektromos autóval rendelkezők, és nem mellesleg az internetezők számára is előnyökkel jár.

Az egyedülálló berendezésbe szerelt villanyautós töltő, ingyenes wifi, korszerű LED-világítás, biztonsági kamera és vészgomb olyan szolgáltatásokat nyújtanak egy helyen, amelyek az informatikai hátteret biztosító T-Systems szerint nagymértékben javítják a városi élet minőségét.

©

Hazánk első intelligens közvilágítási oszlopa alapvetően öt rendszert, illetve funkciót egyesít. Az ELMŰ-ÉMÁSZ infrastruktúrájára épülő okos elektromosautó-töltő 22 kW (3x32 A) teljesítmény leadására képes, és kompatibilis a társaságcsoport e-kWh nevű alkalmazásával. A berendezés része egy ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosító wifi router is, amely 180 méter sugarú körben 200 felhasználó igényeit képes egyszerre kielégíteni.

©

Az oszlopra szerelt biztonsági kamera, amely a kerület 50. térfigyelő eszköze, valamint a rendőrséggel való kapcsolat létrehozására alkalmas vészgomb a lakosok és a járókelők biztonságát szolgálja. A világítási funkciót korszerű és energiatakarékos LED fényforrások látják el. Mivel az intelligens közvilágítási oszlop a moduláris felépítésből adódóan testre szabható, a felsoroltakon kívül további rendszerelemek integrálására is lehetőség van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dráguláshoz, orvoshiányhoz és hosszú várólistához vezethet az egészségügyi reform

Dráguláshoz, orvoshiányhoz és hosszú várólistához vezethet az egészségügyi reform

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Bántalmazással vádolja volt barátnője a US Open döntősét

Bántalmazással vádolja volt barátnője a US Open döntősét