szerző:
hvg.hu

Újévi fogadalmat tenni könnyű, ténylegesen változtatni a szokásainkon már nehezebb. Utóbbit alaposan megkönnyíti ez az ingyenes alkalmazás.

Amikor megpróbálunk életmódunkon változtatni, jól jön, ha valaki vagy valami folyamatosan figyelmeztet az új szokások beépítésére életünkbe és instrukciókat ad nekünk, hogy mindezt hatékonyan tegyük. Ilyen motivációt egy mobil alkalmazás is adhat, erre bizonyíték az Androidra ingyen letölthető Fabulous.

Rendszeres használatához nem árt egy kis angoltudás is, hiszen az egyes rutinok és gyakorlatok során beszél is hozzánk az app. Belépéskor máris látjuk, hogy négy területre lehet fókuszálni: a mentális frissesség kialakítására, a rendszeres edzésre és ezzel együtt fogyókúrára, a szokások kialakítására és a koncentráció növelésére.

©

Három lehetőséget ajánl fel először: reggeli, délutáni és esti szokások megadása. Az alul látható „Add Habit” feliratra kattintva az üres mezőben mi is beírhatunk egy új szokást, de az előre angolul megadottak közül is lehet választani (pl.: vitaminok bevitele, meditálás, vízfogyasztás, reggeli torna, stb.), ahol egy magyarázat is van arra, hogy az adott rutin miért lenne jó és az idejét is mutatja, amennyit igénybe vesz.

Ha megvagyunk például a reggeli rutinokkal, akkor onnantól érdemes ezzel az alkalmazással indítani a napot. Az app hanggal és feliratokkal is irányít minket, hogy mit is kell csinálnunk, az erre szánt időt is mutatja. Ha például reggeli tornát is beraktunk ide, akkor elindul egy edzőprogram is, amely fotókkal és hanggal is instrukciókat ad, hogy mit és meddig kell csinálnunk.

Sok szokás van még a tárban, mindegyikhez fontos információkat és segítséget is nyújt, és természetesen mindegyikhez lehet értesítést kérni, ahogy ébresztő is beállítható hozzájuk. Ha már életmódváltás: van még pár tippünk korábbi appajánlóink közül is, hiszen a pihentető alváshoz, a stresszoldáshoz és a koncentráció növeléséhez, valamint a rendszeres otthoni edzéshez is vannak kifejezetten e területekre fejlesztett, kivételesen jó alkalmazások.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!