szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Az eddigi legjobb relaxációs alkalmazás bárhol és bármikor csökkenti a stresszt és növeli a koncentrációt. A szolgáltatást készítő csapat eddigi munkássága is már-már garancia a sikerre, de tudományos eredmények is állnak az app mögött.

Amikor úgy érzi, hogy túl sok a stressz, vagy jobban szeretne koncentrálni vagy egész egyszerűen csak relaxálna egy kicsit, akkor a kategóriájában forradalmi újításnak számító Pause alkalmazást érdemes elindítania. Akár munkába indulás előtt otthon, vagy a buszon, esetleg munkahelyén kávészünetben, de tulajdonképp bárhol és bármikor segít.

Az Androidra 671 forint, iPhone-ra pedig 1,99 euró ellenében letölthető meditációs app ugyanis olyan élményt kínál, amely szerintünk bőven megér ennyi pénzt, a hatása pedig tudományosan bizonyított. Egy pszichofiziológiai mérőeljárás, az elektroenkefalográfia segítségével több mint fél évig tesztelték az appot és két dolgot mutattak ki: gyorsan és érezhetően csökkenti a stresszt és növeli a koncentrációt. Ezt mi is igazoljuk, pár perc után érezhető a hatás, amely órákig meg is marad.

©

Peng Cheng, a Pause kitalálója az alkalmazás videójában is mesél arról, hogy sokat meditált és tai chizni tanult, hogy tökéletesítse ötletét. Ebben pedig nem akármilyen csapat segített neki: a fejlesztő az az ustwo, amely minden idők talán legszebb mobilos játékát is készítette.

Az alkalmazás működése nagyon egyszerű, érdemes fej- vagy fülhallgatóval használni, úgy még hatásosabb. Belépve meglátunk egy apró, mozgó kör ikont, amit meg kell érinteni. Ezzel el is indul a gyakorlat, vele együtt pedig egy kellemes, meditációs zene is.

A feladatunk az, hogy az ujjunkat tartsuk a körön és óvatos, lassú mozgással kövessük. Egy kis idő után megjelenik a „Close your eyes” felirat, ekkor be kell csuknunk a szemünket és úgy kell folytatunk ezt a gyakorlatot. Ezután már bármerre mozoghat az ujjunk, a lényeg csak annyi, hogy folyamatos, de lassú mozgásban legyen.

Mindezt tehetjük addig is, amíg jólesik, de előre megadhatunk egy időt is. Ehhez a belépő oldalon az alkalmazás logóját megérintve a „Duration” felirat melletti csúszkán kell választanunk időt. Ha ez az idő lejárt, akkor a relaxációs gyakorlat végét egy csengés jelzi.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!