szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Frissítették a távirányítóként funkcionáló alkalmazást, így mostantól elég néhány ikont megnyomni az okosórán, a kocsi pedig erre a hívószóra áll ki a garázsból.

Alig egy hónapja, hogy a Tesla frissítette a távolsági rekordot döntő Model S és a vegánná váló Model X fedélzeti szoftverét, amivel egy igen fontos újdonság is érkezett. A Summon névre keresztelt funkció lényege, hogy az autónak a Remote S For Tesla nevű appon keresztül is küldhető egy jel, amelynek hatására képes a garázskapu felnyitásával és lecsukásával együtt önállóan kiállni az utcára.

Az app a napokban frissült, így a fejlesztő Allen Wongnak köszönhetően mostantól az Apple Watch segítségével is leadható ez a parancs – számolt be róla a Quartz. Mindez több szempontból is kényelmes, eddig ugyanis az önjáró funkció elindításához az autó 12 méteres körzetén belül kellett állnia a tulajdonosnak, mostantól azonban már erre sincs szükség. A működéséről Wong egy videót is készített.

A fejlesztés kapcsán a Knight Rider-rajongóknak biztosan felcsillan a szeme, a fejlesztés ugyanis már fél úton van afelé, ahogy egykor Michael Knight hívta magáhozz KITT-et. Számukra további jó hír, hogy Wong az Apple digitális asszisztensével, Sirivel is összekötötte már az appot, így különböző utasításokat – ajtó kinyitása, autó beindítása – már az órához beszélve is el lehetett végezni.

A tervek szerint a jövőben a Summon funkció is megkapja majd ezt a lehetőséget. Ha ez elkészül, már tényleg nem leszünk majd messze attól, amit a Knight Riderben láthattunk, a Tesla ugyanis 2 éven belül megoldaná, hogy az autót magunkhoz hívva bárhonnan elvezessen hozzánk. Ennek alapjait nemrég már egy videóban is megmutatták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!