szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung csak jövő tavasszal mutatja be új csúcsmobilját, de már a kamerájáról és a képernyőjéről is tudni lehet valamit.

Ugyan a május végi a Display Week konferencián televíziókkal, monitorokkal és okostelefonokkal felszerelkezve vett részt a Samsung, az érdeklődés középpontjába mégis egy 5,5”-es, 4K-s kijelző került. Már akkor is megindult a találgatás, hogy ez lesz majd a dél-koreai cég következő csúcsmobiljának kijelzője – amivel érdemes közelebbről megismerkedni, mert jelentős minőségbeli változást hozhat a telefonoknak –, egy kínai blog pedig a napokban ráerősített erre az elméletre.

A NetEase alapján a CNET azt írja, bár a 4K elsőre túlzásnak tűnhet egy okostelefon számára, ám a virtuális valóság miatt szükség lehet rá. A VR-tartalmak egyre jobb minősége megköveteli a 4K-s felbontást, ha pedig a Samsung nem akar lemaradni, ilyen kijelzővel kell felszerelnie a telefonját. Ugyanakkor, ahogy már a 4K-s telefonnal elsőként megjelenő Sony készülékénél is jeleztük, a működtetése komoly energiaforrást igényel. Tehát ha nem szeretné elveszteni az üzemidőre fokozottan érzékeny felhasználókat a Samsung, könnyen lehet, hogy nagyobb és erősebb akkumulátort tesznek a telefonba, így végeredményben az egész mobil dizájnját a kijelző igényeihez igazítják.

A blogban emellett arról is írtak, hogy a Galaxy S8 várhatóan dupla kamerával érkezik. Erről egyelőre még kevesebb az információ, mint a 4K-s kijelzőről, ugyanakkor nem lenne életszerűtlen a lépés. Főleg azért nem, mert a jelek szerint az iPhone 7 Plus is ilyen felszereltséggel érkezhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött