szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Ez már a teljes elhülyülés jele?” – hangzik a Gyakorikérdések.hu kérdezőjének felvetése. A válaszokból szemezgettünk, van köztük szociodarwinista és teljesen korrekt is.

Eredetileg a “politika” kategóriában tette fel kérdését az a kíváncsi felhasználó, akit jó eséllyel zavar, hogy naponta milliók töltik le a Pokémon GO-t telefonjukra, és az őrület már itthon is beindult, miután Magyarországon is letölthetővé vált a játék.

©

A kérdés alatt sorakozó válaszok alapján igen vegyes gondolatok keringenek a magyar társadalom tagjainak fejében a jelenségről. Az első válaszadó rögtön helyreteszi a dolgot: “Nem állatfigurákat, hanem pokemonokat, és ez még csak a kezdet, vélhetően a jövőben az Augmented Reality játékok egyre több embert fognak elérni, most a Pokemon Go csak az első ilyen app, ami igazán sikeres lett.

Egyébként eddig is rengeteg felnőtt játszott a telefonján meg otthon konzolon, PC-n, emlékszem anno már a Tetris megjelenésekor is attól rettegtek egyesek, hogy elhülyíti az embereket, aztán eltelt több mint harminc év és mégsem hülyült el az emberiség” – olvasható az igen optimista végkicsengésű válasz.

Olyan is van, aki – talán az elmúlt napok és hetek erőszakos cselekedeteinek hatására – úgy fogalmaz: “inkább ezt csinálják mint egymást öljék”.

De vannak szigorúbb válaszadók is, akik úgy gondolják, hogy “aki vezetés, vagy közlekedés közben kockul, az betudható a természetes kiválasztódásként”.

Legrealistább szemlélettel azonban mégis talán a következő válasz szerzője foglalta össze a jelenséget.

Hova jut a világ? Sehova. Ugyanolyan, mint volt. Felnőtt emberek égettek már "boszorkányokat", dolgoztattak gyerekeket, öltek vallási fanatizmus miatt. És felmerül benned a kérdés, hogy hova jut a világ, mert néhányan... játszanak? :D Szerinted, a játék miatt hova jutna? És miért lenne teljes elhülyülés? Mitől jobb, amikor valaki öltönyben elmegy pókerezni?
És miből gondolod, hogy ez bárminemű problémát is okoz? Mitől jobb, ha a munkatársad hazamegy és beesik a tévé elé, elszív pár cigit meg iszik pár sört? Egyszerűen ezek társadalmilag elfogadottabbak és kész. Hidd el, egy vaskalapos, gyereket verő szülőnél sokkal jobb az, aki megy játszani a gyerekével.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse