szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt már több tíz- és százmillió felhasználót érintő adatbiztonsági incides, de idáig “csak” 427 millós volt a legnagyobb.

Ahogy nő az internet és ahogy fejlődnek a hackerek, úgy nő az adatlopások léptéke. A héten bejelentett esemény félmilliárd fiókot érint, a Yahoo elismerte, hogy legalább (!) ennyi felhasználója mindenféle adatait lopták el.

A Statisa ennek apropóján összegyűjtötte, hogy az eddigi legnagyob adatlopásokat. A listában ott a Sony PlayStation Networkjének 77 milliós tétele is: emlékezetes, hogy 5 éve óriási port kavart egy ekkora mértékű adatlopás, míg idén egy pár tízmilliós tétel szinte elsikkad a napi hírekben.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor

Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Júniusban még mindig üresen állt 15 ezer felszabadított kórházi ágy

Júniusban még mindig üresen állt 15 ezer felszabadított kórházi ágy