szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vajon átül-e a következő amerikai elnök a saját luxus Boeing 757-esből a ahhoz képest kissé puritánnak számító Air Force One-ba? Lehet, hogy muszáj lesz neki.

Donald Trump saját (nagy) utasszállító repülővel rendelkezik, amit saját ízlésére alakított át – itt nézheti meg videón, hogy még az ülések biztonsági övének csatját is 24 karátos arany borítás fedi. Az Egek Ura aviatikai szakblog szerint nagy kérdés, hogy Trump átül-e a B757-eséből az elnöknek fenntartott, szuperbiztonságos, Air Force One hívójelű gépre. Illetve, ahogy a blog szerzője rámutat: minden légijármű, amelyre felül az elnök, automatikusan megkapja Air Force One hívójelet. A kérdés tehát az, hogy az Obama által is használt állami repülőt használja-e, vagy a saját magára berendeztetett privát gépet.

A blog szerzője egyébként azt valószínűsíti, hogy Trumpnak át kell ülnie: a hivatalos elnöki gép ugyanis légvédelmi rendszerrel van felszerelve, a fedélzetén válságstábot lehet tartani, és például irányítani lehet onnan az atombombák bevetését is.

©

Az Egek Ura blog szerint van két másik kérdés is: a videón is bemutatott John Duncn, aki 1989 óta Trump kapitánya, mit fog csinálni ezután? És felengedik-e a titkosszolgálatok az elnöki különgépre a szupermodellből lett utaskísérőjét?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!