szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mateking a matematikát próbálja érthetővé tenni, most pedig az év honlapjának választották oktatás és e-learning kategóriában is. Tanuljon deriválni 10 perc alatt!

Szerdán kihirdették ki a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett 2016-os Az Év Honlapja díj győzteseit. A versenyre 240 nevezés érkezett, egy matematikai e-learning oldal, a mateking.hu pedig két díjat is kapott: Oktatás és E-learning kategóriában is Az Év Honlapja lett, utóbbiban immár másodjára.

Mosóczi András egyetemi tanár, a mateking.hu megálmodója azt mondta, a cél az volt,hogy egy olyan színes, letisztult, egyszerű és logikus képet alkossanak a matematikáról, amit bárki bármikor megnézhet, visszapörgethet újra meg újra és ami mindenki számára világossá és érthetővé teszi a legbonyolultabb összefüggéseket is. "Mindez 2009-ben történt, és azóta már jópár év telt el ami alatt sok minden megvalósult ebből az elképzelésből" – mondta.

A Matekingnek már 45 ezer felhasználója van, köztük sok diák, az oldal pedig Magyarország legnépszerűbb e-learning oldala lett, már minden tizedik hazai egyetemista használja, s a szakma elismerését is kivívta magának. Az oldalnak közös projektjei is vannak egyetemekkel közösen, így az Óbudai Egyetemmel és az ELTE-vel is vannak megállapodásaik.

©

"Vicces matematikának is szoktam hívni, mivel a tananyagok olyan stílusban magyarázzák el a nehéz matematikai összefüggéseket, amitől azok inkább szórakoztatóak, mint nehezek. Emellett nagyon tömör és vizuális. Ez nem egy videó tutorial ahol a tanár tempójában haladsz, itt a saját tempódban tanulhatsz. A legtöbb dolgot színekkel, rajzokkal magyarázunk el szöveg nélkül. Ezáltal sokkal jobban megmarad és sokkal gyorsabban érthető lesz, emellett sokkal logikusabbak és látványosabbak a magyarázatok" – tette hozzá a mateking.hu megálmodója.

Azt azért hozzá kell tennünk, hogy a honlapon lévő témákörök alapján ez leginkább valóban az egyetemistáknak segíthet, de az egyik menüpontban például deriválni is meg lehet tanulni 10 perc alatt.

Akinek gondja akad időnként a matekkal, annak ajánlunk egy appot is: ha felteszi ezt az alkalmazást a telefonjára, akkor ránézésre megoldja majd a matekpéldákat a mobil.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Októberig nem lehet tüntetni, de bulizni igen? Ingyen parkolunk? Összeszedtük, mi jöhet a veszélyhelyzet kitolásával

Októberig nem lehet tüntetni, de bulizni igen? Ingyen parkolunk? Összeszedtük, mi jöhet a veszélyhelyzet kitolásával

„Megszakad a szívünk” – Bödőcs Tibor gyászolja a koronavírusban meghalt kismamát, gyerekei „bölcsis nénijét”

„Megszakad a szívünk” – Bödőcs Tibor gyászolja a koronavírusban meghalt kismamát, gyerekei „bölcsis nénijét”

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát