szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új operációs rendszert jelentett be a Google. Lehet, hogy a jövőben akár a kenyérpirítót vagy a hűtőszekrényt is működtetheti.

Az elkövetkező éveket az internetre kötött eszközök (IoT, a dolgok internete) aranykoraként emlegetik, érthető, hogy a legtöbb nagy tech cég erre a témára is rástartolt. A Google sem kivétel, és a héten be is jelentett egy új rendszert, az Android Thingset, amely az okos eszközök és az internetre kötött készülékek operációs rendszere lehet a jövőben. Ezzel a lépéssel a keresőóriás közelebb jutott ahhoz, hogy mindenütt Android fusson, az okostelefonoktól kezdve a különböző háztartási gépekig, feltéve, hogy ez utóbbiak a netre csatlakoznak.

Bár új rendszerként emlegetik, az Android Things nem annyira új. A tavaly bejelentett Brillo nevű operációs rendszerből nőtte ki magát, ezt kifejezetten az IoT-re tervezte a keresőóriás. Úgy tűnik, a Google összeolvasztotta az Androidot a Brillóval, és újracsomagolta az Android Thingsbe.

©

Az új operációs rendszer ugyanazokat az eszközöket tartalmazza, amelyeket a fejlesztők megszoktak az Androidnál, és az az Android SDK-t, az Android Studiót, valamint a Google Play Szolgáltatásokat is lehet majd használni hozzá. Az operációs rendszert úgy tervezték, hogy kicsi legyen és takarékosan bánjon a memóriával.

Azok az eszközök, amelyek az Android Thingset futtatják majd, képesek lesznek kommunikálni más androidos, sőt iOS-es eszközzel is, a Weave révén. Ez a Google vezeték nélküli kommunikációs platformja az IoT számára. A jövőben az új rendszerrel dolgozó eszközök a hangutasításoknak is engedelmeskedni fognak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson

A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük