szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló funkciója ezentúl összefogja azokat a felajánlásokat, amiket a bajba jutott emberek megsegítésére tesznek közzé a felhasználók.

Az elmúlt években (sajnos) sokszor volt szükség a Facebook egyik legszomorúbb funkciójára, a személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló fejlesztésre. Emiatt azonban folyamatosan figyelni tudták, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni a szolgáltatást, a napokban pedig be is jelentették az újdonságot.

A Safety check ezután már nemcsak arra lesz alkalmas, hogy baj esetén jelezzük az adott területről az ismerősöknek, jól vagyunk, de egyfajta mentorként is funkcionál majd. A természeti katasztrófa, vagy terrorcselekmény közelében élő emberek ugyanis gyakran azonnal felajánlották segítségüket a bajba jutottaknak, legyen szó ételről, szállásról vagy bármi másról. Erre eddig “csak” csoportok alakulhattak, a Facebook azonban mostantól automatikusan összegyűjti ezeket.

A fejlesztésnek köszönhetően aki a Safety checken keresztül az emberek jelezhetik, ha segítségre van szükségük. Egy új menü segítségével kiválaszthatják, hogy mire lenne szükségük (az ikon mellett a Facebook azt is feltünteti, hány ilyen típusú felajánlás érkezett), majd a megfelelőre bökve automatikusan kilistázza a kapcsolódó Facebook-bejegyzéseket.

Az ötlet kiváló, a magunk részéről pedig csak annyit tudunk hozzátenni a dologhoz: remélhetőleg soha senki nem fogja majd használni a funkciót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is