szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár már nem készít közvetlenül telefonokat, a BlackBerry azért gondoskodik arról, hogy ne feledkezzenek meg róla.

Van és lesz is még BlackBerry-telefon, de azokat már nem a BlackBerry gyártja, gondoljunk csak a TLC nevével fémjelzett KEYOne-ra (amelyik az idei MWC-n mutatkozott be), vagy az indonéz piacra szánt BlackBerry Aurorára.

A BlackBerry úgy döntött, inkább a szoftverre koncentrál, és februárban már meg is jelent a BlackBerry Notable (egy tartalomkészítő és –megosztó alkalmazás), most pedig – tudhattuk meg egy blogposztból – a Privacy Shade nevű androidos appal rukkolt ki a cég.

©

Ez az alkalmazás, akárcsak a BlackBerry egyes hardverei, a biztonságra fókuszál, lehetővé teszi, hogy úgy lehessen olvasni az e-maileket, üzeneteket, személyes tartalmakat, hogy mások ne kukucskálhassanak bele abba. Ehhez homályba veszhetnek a képernyő azon részei, amelyeket nem aktívan néznek, azaz a kíváncsiskodó szemek csak sötét foltokat látnak, viszont a felhasználó a kijelző azon részeivel is aktív kapcsolatban maradhat. Az árnyék átlátszóságát a környezetnek megfelelően lehet beállítani.

A Privacy Shade letölthető a Google Playből, és az Android 7.0 Nougatot vagy újabb verziót futtató készülékeken a Quick Settingshez adható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból