szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindig izgalmas kérdés, mit tesz a gyártó egy-egy új eszköze belsejébe. Most megtudhatjuk, mit rejt az új iPad, ami talán nem is olyan új.

Csodákat ne várjunk, az Apple újonnan bevezetett, ötödik generációs iPadje nem több, mint korai tabletjének frissítése, viszont az ára – legalábbis Apple-mércével mérve – kedvező, és az már önmagában is jó, ha akár ugyanazt a hardvert olcsóbban kaphatja meg a felhasználó.

Az iFixit csapata, szokás szerint, kíváncsi volt arra, mi is rejtőzhet a motorháztető alatt, és meglepő megállapításra jutott. Az új gép nagyjából olyan, mint az eredeti ipad Air, viszont jobb a processzora és világosabb a kijelzője. Az iFixit, mivel elsősorban a javíthatóságra koncentrál, azt is megállapította, hogy akárcsak az eredeti modellnél, itt is könnyű eltávolítani (és cserélni) a kijelzőt, ami jól jöhet egy leejtés esetén.

©

Mivel az új tablet fizikai méretei megegyeznek korábbi társáéival, az iFixit kipróbálta, hogy kicserélhet-e bizonyos alkatrészeket. Az ipad Air digitalizáló jól működött az iPad 5-tel, és ez fordítva is így volt. Mindkét modellben ugyanolyan az akku, úgyhogy ezek is cserélhetők. Az iPad 5 LCD kijelzője gond nélkül működik az ipad Airben, viszont ha ez utóbbi kijelzőjét teszik az új modellbe, az homályos lesz. A Home gomb sem fog működni.

©

Ha már a kijelző világossága szóba került, az iFixit is megerősítette az Apple állítását, hogy az új iPadé világosabb, sőt 44 százalékkal világosabb, mint az eredeti iPadé. További fontos különbség, hogy az új iPad Apple A9 processzorral és 2 GB RAM-mal érkezik, míg az eredeti ipad Airbe A7 chip dolgozik és 1 GB-nyi a RAM.

Annak, hogy az új modell viszonylag olcsó, további kellemes hozadéka lehet, hogy az iPad Air 2 árak tovább esnek, például az eBayen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

Egy szakértő szerint az olyan vakcinák, mint amilyen a kínai Sinopharm is, nem eléggé hatásosak

Egy szakértő szerint az olyan vakcinák, mint amilyen a kínai Sinopharm is, nem eléggé hatásosak

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg