szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igen ritka látványban volt része azoknak a repülőtéri dolgozóknak, akik péntek délután az 1-es terminál előterén dolgoztak. Nem kevesebb, mint 8 darab amerikai Boeing AH-64 Apache típusú harci helikopter és két kísérő CH-47-es Chinook szállítóhelikopter érkezett Budapestre.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a Task Force Viper vagyis Vipera Harci Különítmény a Noble Jump 2017 (Nemes Ugrás 2017) fedőnevű NATO-hadgyakorlatra tartva szakította meg útját a budapesti repülőtéren egy kis tankolásra meg a személyzetek kötelező pihenésére. A különítmény része a NATO gyors beavatkozású nemzetközi erőinek, amelyek feladata, hogy amennyiben a kontinensen vagy annak közelében bármi is fenyegetné az atlanti országok biztonságát megfelelő és gyors katonai választ tudjanak adni a kollektív védelem jegyében.

Mutatjuk a Ferihegyen készült fotókat, melyek után ezt a videót is érdemes megnézni, amelyen látható, hogyan landol egy 62 milliárd forintos katonai gép, ha nincs leszállópálya.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

Izrael ereje: csúcstechnika a Hamász ellen

Ha az embert folyamatosan rakétázzák a szomszédból, egy idő után megtanul védekezni ellene. Ha az országhatárok alatt futó alagutakból időnként ellenséges fegyveresek kandikálnak ki, azok ellen is kitalál valamit. Izraelben ötezer startup vállalkozás működik, jelentős részük – valamilyen formában – kötődik a hadsereghez. Ennek köszönhetően a zsidó állam mindig egy (vagy inkább több) lépéssel előrébb jár, mint szomszédos támadói.

Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Mégsem kell egy éven belül felújítani a lakást a kamattámogatott kölcsönhöz

Mégsem kell egy éven belül felújítani a lakást a kamattámogatott kölcsönhöz

Ötször annyi cég lesz kénytelen fenntarthatósági jelentést készíteni, mint eddig

Ötször annyi cég lesz kénytelen fenntarthatósági jelentést készíteni, mint eddig