szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakorvosi vizsgálatot persze nem helyettesíti az alábbi androidos app, de valamennyire azért felmérhetjük vele a hallásunk állapotát.

Az idő múlásával sajnos a hallás is romlik, és amennyiben kétségeink támadnak ez irányú képességeinket illetően, első lépésként érdemes elvégezni egy gyors otthoni hallásvizsgálatot egy ingyenes androidos appal.

A Test Your Hearing kétféle hallástesztet kínál, az egyik a frekvenciatartományra, a másik a frekvenciák közötti különbségre van kihegyezve. Az előbbi 25 különböző frekvenciájú hangjelzést ad, és jeleznünk kell, hogy halljuk-e vagy sem az adott hangot. A teszt során változtathatjuk a hangerőt, és ha valamit nem hallunk, akár ismétlést is kérhetünk.

©

A teszt végeztével az értékelés következik, az app összesíti, milyen frekvenciatartományban hallunk, és azt is megtudhatjuk hány éves korúnak felel meg a hallásunk. Még egy jópofa összehasonlítást is kapunk, amelyben jó esetben valamilyen állathoz, rosszabban akár egy kőhöz hasonlíthatja az alkalmazás a hallásunkat.

A második teszt is 25 feladatból áll, egyszerre megszólaló hangokról kell eldöntenünk, hogy azonosak, avagy különböznek-e hangmagasságban, illetve frekvenciában. Itt is változtathatunk a hangerőn, ha tisztábban szeretnénk hallani. Az értékeléskor ezúttal nem valamilyen állatot, hanem egy hangszert állít párhuzamba hallásunkkal az app.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bloggerekkel oldaná meg az Index az „átmeneti időszakot”

Bloggerekkel oldaná meg az Index az „átmeneti időszakot”

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Bocsánatot kért a BBC egy rasszista beszólás miatt – de már későn

Bocsánatot kért a BBC egy rasszista beszólás miatt – de már későn