szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Véget ért egy korszak: a Samsung jelenlegi csúcstelefonja egy olyan mutatóban körözte le az iPhone 7 Plust, amelyikben az iPhone-oknak idáig nem volt kihívójuk.

Hát ez a pillanat is elérkezett: a Samsung Galaxy S8+ lehagyta az iPhone 7 Plust a játékosok pénzköltési kedvében. Másképp fogalmazva: a nagyobb Galaxy S8 tulajdonosai szívesebben játszanak készülékükkel, mint az iPhone 7 Plus felhasználói, holott az ezzel kapcsolatos listát az elmúlt tíz évben folyamatosan az iPhone-ok vezették.

A DeltaDNA 1,4 millió észak-amerikai játékoson alapuló és a VentureBeat által idézett felmérése szerint a játék-appok napi aktív felhasználóitól származó átlagos bevétel (ARPDAU) a Samsung Galaxy S8+ esetében 0,54 dollár, ezután jön az iPhone Plus 0,36 dollárral, és a nyomában liheg a Google Pixel XL 0,32 dollárral. A Samsung kisebb Galaxy S8-nál és a Google Pixelnél egyaránt 0,21 dollár ez a szám.

©

A DeltaDNA szerint nem véletlen, hogy a legújabb okostelefonokkal többet költenek, mint a régebbi modellekkel, a felhasználók ugyanis olyan játékokat keresnek, amelyekkel a lehető legtöbbet tudják kihozni az eszközükből. Az azonban most történt meg először, hogy egy androidos telefon lehagyta ebből a szempontból az iPhone-t.

„Tíz esztendőbe telt, hogy sikerüljön olyan okostelefont készíteni, amely igazi kihívója lehet az Apple iPhone-jának a jáékok tekintetében. A felmérés azt is mutatja, hogy a játékosok is érzik, hogy a Galaxy S8+ és a Google Pixel XL valódi alternatívái az iPhone-oknak” – mondta el a DeltaDNA vezérigazgatója. Érdekes lesz látni, hova kerül, hova zárkózik majd fel ezen a listán az iPhone 8.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!