szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookon eddig csak azt nézhettük meg, egy évvel ezelőtt az adott napon mi történt velünk. Mostantól több mindenre van lehetőségünk.

Bő két és fél évvel ezelőtt, 2015 márciusában mutatta be a Facebook azt a funkciót, amivel azóta is minden nap találkozhatnak a felhasználók. Az On this day, vagyis az Ezen a napon nevű fejlesztés lényege, hogy minden egyes napon felidézi, mi történt velünk egy-kettő-három-négy(-stb.) évvel ezelőtt, ugyanezen a napon. A bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvendő funkció nem sokat változott az elmúlt években, a Facebook fejlesztői viszont úgy gondolták, itt az ideje bővíteni egy kicsit.

A legújabb fejlesztéssel ezentúl nemcsak az egy évvel korábbi emlékeket nézhetjük át újra, de minden hónap végén az adott hónap történéseiről, valamint egy-egy évszak végén az adott évszakhoz fűződő pillanatokról is kapunk egy összesítést. Vagyis augusztus végén kaphatunk egy augusztusi és egy nyári összefoglalót is. Ha valakinek eseetleg ismerős lenne a funkció, az sem véletlen, hiszen a Facebook az év végén mindig készít egy ilyen, egész évre vonatkozó összeállítást.

©

Ehhez a funkcióhoz kapcsolódóan történt még egy fontos fejlesztés a Facebookon: ezentúl megjelölhetjük a számunkra rossz emlékeket, így azokat többé nem fogja bedobni a közösségi oldal. Ilyen lehet például, ha egy exbaráttal, -barátnővel közös képet posztoltunk, de többé már nem akarjuk azt látni. Eddig ezt legfeljebb törölni tudtuk, de mostantól lehetőség lesz az elrejtésre is.

A fejlesztők szerint a szomorú emlékeket a kapott reakciók alapján már képes differenciálni a mesterséges intelligencia, így ezeket alapvetően nem mutatja a Facebook, ám azokkal egyelőre nem tud mit kezdeni, amelyek eredetileg pozitívak voltak, idővel azonban másként tekintünk rájuk.

©

A Facebook fejlesztői emellett egy másik funkcióval is előrukkoltak. A közösségi oldal mostantól a különböző mérföldköveket (ismerősök száma, szerzett lájkok mennyisége) is "megünnepli". Ezeket természetesen meg is oszthatjuk másokkal.

©

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről

Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről

436 millióért cserélik le a kórházak elavult áramfejlesztőit a járvány miatt

436 millióért cserélik le a kórházak elavult áramfejlesztőit a járvány miatt

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége