szerző:
hvg.hu

A Facebook mindent megtesz, hogy ne legyen normális üzenőfalunk, de (egyelőre) működik az egyik leghasznosabb funkciója, csak már megint máshogy lehet elérni.

Nagyon sok embert idegesített amikor eltűnt a Facebook egyik leghasznosabb funkciója. A listakészítésről van szó: ezzel olyan üzenőfalunk lehet, ahol kizárólag olyan dolgok jelennek meg, amelyek érdekelnek minket.

Ezután megmutattuk, hogyan lehet kitrükközni a dolgot. És most megint mutatjuk, mert a közösségi oldalnál azóta megint átvariálták a lehetőséget, amely látszólag el is tűnt a Facebook bal oldaláról. Látszólag, mert továbbra is ott van.

Csak a “Lehetőségek” elnevezésű csoportot kell megkeresni, ennek alján pedig van egy olyan felirat, hogy “Továbbiak”. Ide kattintva már megjelenik minden lehetőség, itt kell az “Ismerőslisták” funkcióra kattintani.

©

Ezután pedig minden ugyanúgy működik, ahogy korábbi cikkünkben részletesen leírtuk, készíthetők új listák és szerkeszthetők a már meglévők. Egyetlen új korlátozás van: a kedvencekhez nem lehet adni a lista linkjét, így a bal oldalon meg sem jelenhetnek a Facebookon.

Persze erre is van megoldás: a lista linkjét egyszerűen el kell menteni könyvjelzőnek a böngészőben, így bármikor elérhetjük a személyre szabott üzenőfalat, ami ezerszer jobb, mintha az algoritmusra bíznánk, hogy mi kerül elénk a Facebookon.

Mobilon is elérhetők a listák linkjei, ehhez csak a jobb alsó ikonra kell kattintani a Facebook alkalmazásában, majd a "Favorites" lehetőségnél az "Add Favorites..." funkcióra. Itt kijelölhető minden lista, amit használnánk később, ezeket pedig innentől mutatja majd mindig az app, ha a jobb alsó sarokból elérhető menübe megyünk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sportosra hangolták a legújabb Audi A8-ast

Sportosra hangolták a legújabb Audi A8-ast

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Eddig tévedésben éltünk, megtalálták a túlsúly valódi okát

Eddig tévedésben éltünk, megtalálták a túlsúly valódi okát

A miniszter lépjen félre! Ami az oktatásban fontos, azt kiszervezik az Emmi alól

A miniszter lépjen félre! Ami az oktatásban fontos, azt kiszervezik az Emmi alól

Már csak ez hiányzott: szó szerint beleőrülhetünk a klímaváltozásba

Már csak ez hiányzott: szó szerint beleőrülhetünk a klímaváltozásba

10 dolog, ami biztosan nem fog jól menni, ha nem alszik eleget

10 dolog, ami biztosan nem fog jól menni, ha nem alszik eleget