szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook mindent megtesz, hogy ne legyen normális üzenőfalunk, de (egyelőre) működik az egyik leghasznosabb funkciója, csak már megint máshogy lehet elérni.

Nagyon sok embert idegesített amikor eltűnt a Facebook egyik leghasznosabb funkciója. A listakészítésről van szó: ezzel olyan üzenőfalunk lehet, ahol kizárólag olyan dolgok jelennek meg, amelyek érdekelnek minket.

Ezután megmutattuk, hogyan lehet kitrükközni a dolgot. És most megint mutatjuk, mert a közösségi oldalnál azóta megint átvariálták a lehetőséget, amely látszólag el is tűnt a Facebook bal oldaláról. Látszólag, mert továbbra is ott van.

Csak a “Lehetőségek” elnevezésű csoportot kell megkeresni, ennek alján pedig van egy olyan felirat, hogy “Továbbiak”. Ide kattintva már megjelenik minden lehetőség, itt kell az “Ismerőslisták” funkcióra kattintani.

©

Ezután pedig minden ugyanúgy működik, ahogy korábbi cikkünkben részletesen leírtuk, készíthetők új listák és szerkeszthetők a már meglévők. Egyetlen új korlátozás van: a kedvencekhez nem lehet adni a lista linkjét, így a bal oldalon meg sem jelenhetnek a Facebookon.

Persze erre is van megoldás: a lista linkjét egyszerűen el kell menteni könyvjelzőnek a böngészőben, így bármikor elérhetjük a személyre szabott üzenőfalat, ami ezerszer jobb, mintha az algoritmusra bíznánk, hogy mi kerül elénk a Facebookon.

Mobilon is elérhetők a listák linkjei, ehhez csak a jobb alsó ikonra kell kattintani a Facebook alkalmazásában, majd a "Favorites" lehetőségnél az "Add Favorites..." funkcióra. Itt kijelölhető minden lista, amit használnánk később, ezeket pedig innentől mutatja majd mindig az app, ha a jobb alsó sarokból elérhető menübe megyünk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!