szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jónéhány felhasználót kellemetlen meglepetés ért, miután bankkártyával vásárolt a OnePlus weboldalán. Most a cég is lépett.

A kínai OnePlus jól ismert minőségi okostelefonjairól, amelyek messze nem olyan drágák, mint a Samsung vagy az Apple telefonok. A gyártó nagymértékben tudja csökkenteni a költségeit azzal, hogy nem használ közvetítőket, és az eszközöket saját honlapján értékesíti.

A napokban viszont porszem került az amúgy jól működő gépezetbe. Mi is beszámoltunk arról, hogy panaszosok lepték el a OnePlus fórumát és a redditet: miután a cég honlapján vásároltak, illetéktelen pénzmozgást tapasztaltak a kártyáik mögött álló számlán. A fórumokon megvitatták a problémát, és egy informális felmérésből az derült ki, hogy körülbelül a vásárlók negyede érintett.

©

A OnePlus szerint mindez igen komoly probléma, és az ügy miatt jelentős lépésre szánta el magát: letiltotta weboldalán a bankkártyás fizetést. A kínai okostelefon-gyártó most alternatív fizetési megoldásokat keres, de jelenleg csak a Paypal segítségével lehet az oldalon vásárolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról