szerző:
hvg.hu

A Samsung Galaxy S9 a valaha készült legerősebb androidos okostelefon lett, de kérdés, mire elég ez az Apple tavaly bemutatott iPhone X-ese ellen.

Hosszas várakozás után nagyjából két héttel ezelőtt, a barcelonai Mobile World Congressen mutatta be a Samsung a cég legújabb zászlóshajóját, az általunk is tesztelt Galaxy S9-et. A specifikációk alapján a mobil igazi erőgép lett, és ezt a néhány nappal később megjelent benchmark tesztek eredményei is igazolták.

A Galaxy S9-be és S9+-ba pakolt Snapdragon 845-ös, valamint az Exynos 9810-es processzor képes volt a jelenlegi összes konkurens mobilt lenyomni – pedig a Huawei Mate 10 Pro messze a tavalyi év egyik legjobb ár-érték arányú androidos mobilja volt. Az örök kérdés viszont még mindig adott: hogyan teljesít a Samsung új üdvöskéje az "örök rivális" iPhone-ok ellen? Mostantól már ez sem titok.

A Tom's Guide több szempontból is összemérte a tavaly bemutatott jubileumi iPhone X-et a Samsung Galaxy S9+ teljesítményével, és nagyon úgy tűnik, a mérleg nyelve az Apple készüléke felé billen. Pedig az egy "több hónappal ezelőtti" mobil.

A processzorok teljesítményét mérő Geekbench 4 teszt alapján a Galaxy S9+ magasan veri az androidos mobilokat: 8295 pontot szerzett a teszten, míg a második legjobb androidos mobil, a Huawei Mate 10 Pro is "csak" 6784 pontig jutott. Az A11 Bionic processzorral szerelt iPhone X azonban még ennél is jobban teljesített, és 10 357 pontot elérve messze a legerősebb mobil lett.

©

Persze mindezek csak számok, és sokkal inkább az a kérdés, hogy miként hasznosul ez az előny a használat során. A készülékeknek ezért egy 2 perces 4K-s videót kellett Full HD felbontásúvá konvertálniuk az Adobe Premiere Clip segítségével. A különbség pedig látványos lett.

Az iPhone X-nek ehhez alig 42 másodpercre volt szüksége, míg a Galaxy S9+ 2 perc 32 másodperc alatt végzett, a Google Pixel 2XL-nek pedig 2 perc 55 másodpercre volt szüksége.

©

Mindez azért is komoly eredmény, mert az iPhone X-ben csupán 3 GB RAM van, ami kevesebb, mint amennyit a Galaxy S9+ kapott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán már a két padsor között támaszkodik – fotó

Orbán már a két padsor között támaszkodik – fotó

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

25 éve halt meg Antall József, a rendszerváltás miniszterelnöke - fotók

25 éve halt meg Antall József, a rendszerváltás miniszterelnöke - fotók

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

Elbukott a puccs: Theresa May megnyerte pártja bizalmi szavazását

Elbukott a puccs: Theresa May megnyerte pártja bizalmi szavazását