szerző:
hvg.hu

Különleges, hivatalos Porsche Design jelzéssel ellátott modell is érkezik a Huawei aktuális csúcstelefonjából.

A képernyőbe fölülről belógó szenzorsziget nélkül is megkaphatja a Huawei legújabb csúcskészülékét az, aki hajlandó két és félszeres árat fizetni. A P20 széria bemutatóján leleplezett Mate RS ugyanis lényegében egy felturbózott P20 Pro, egy kis technológiai demóként felfogható fűszerezéssel.

Ilyen például a notch kihagyása mellett az is, hogy a 6 hüvelykes képernyőt lezárt állapotából a képernyőbe épített ujjlenyomat-leolvasóval is fel lehet ébreszteni. (Illetve a felébresztéshez már az ujjunk közelítése is elég, de az azonosításhoz mindenképpen hozzá kell érni a kijelző alsó részéhez.) Az előlapon nincs tehát külön leolvasós gomb, a szenzort beépítették a képernyőbe, akárcsak a Vivo. Hátulra szintén került egy ujjlenyomat-érzékelő, illetve a P20 Próból ismerhető, a konkurenseket padlóra küldő kamerarendszer is, ezúttal középen.

©

További érdekesség, hogy bár a vezeték nélküli tölthetőséget a Huawei Honor almarkájáért régóinkban felelős Wang Yanmin még tavaly nyáron is a felesleges technológiák közé sorolta, melyek praktikus használhatóságához még 5-6 évre van szükség, a Mate RS-t már úgy hirdeti a gyártó, hogy ez a vállalat első okostelefonja, amely vezeték nélküli gyorstöltőt kapott.

És persze ne feledkezzünk arról, hogy a készülék hivatalos és teljes neve a Huawei Porsche Design Mate RS – a mobilra tehát áldását adta a Porsche Design brand fölött bábáskodó autógyártó, a mobil üveggel borított testét állítólag a Porche 911 GT3 RS luxusautó vonalai ihlették.

©

Ennek megfelelően a méteres Huawei árát is megkérik: a 256 háttértárral szerelt kiadós 1695 euróba kerül, az 512 gigás pedig 2095 euróba. Ez 530, illetve 655 ezer forintot jelent. Ez utóbbi már nincs is olyan messze a Porsche Design Book One, azaz az első Porsche-notebook árától.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!