szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jeff Bezos valamit nagyon jól csinál, az amerikaiak szerint az ő döntései vannak a legnagyobb hatással mindennapjaikra.

A nemrégiben kirobbant Facebook-botrány óta (ha szívesen olvasna a témával kapcsolatban, kövesse ezt a linket) a felhasználók jóval kritikusabb szemmel nézik a tech-cégeket, azonban mégsem állítható, hogy egyformán neheztelnének rájuk.

Az amerikaiak mintegy 20 százaléka ugyanis úgy gondolja, hogy a nagy tech-cégek közül az Amazonnak van a leginkább pozitív hatása manapság a társadalomra – derült ki a SurveyMonkey/recode felméréséből, amelybe több mint 2700 amerikai felnőttet vontak be április elején.

©

20 százalék elsőre nem tűnik soknak, azonban a választhatók listáján még jó pár cég szerepelt, és senki sem szorongatta meg az Amazont. A második helyre került Google-t csak 15 százalék választotta legpozitívabb hatást kiváltó cégnek), utána az Apple (11 százalék), majd a Facebook (10 százalék) következett. Ez utóbbinál érdemes megjegyezni, hogy egy korábbi felmérés szerint az amerikaiak 32 százaléka véli úgy, hogy a legnagyobb közösségi oldalnak kifejezetten negatív hatása ven a társadalomra.

A megkérdezettek 22 százaléka szerint Jeff Bezos (Amazon vezérigazgató) döntései komoly hatással vannak rájuk, Sundar Pichainál (Google) 18 százalék, míg Mark Zuckerbergnél (Facebook) 17 százalék ez az érték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az egész felső tagozat nem léphet be egy orosházi iskolába koronavírus-fertőzés miatt

Az egész felső tagozat nem léphet be egy orosházi iskolába koronavírus-fertőzés miatt

Lecsapott a Microsoft a Zenimaxra, 2300 milliárd forintért övék lesz a Doom és a Fallout is

Lecsapott a Microsoft a Zenimaxra, 2300 milliárd forintért övék lesz a Doom és a Fallout is

Közel háromezer új fertőzött van Ukrajnában

Közel háromezer új fertőzött van Ukrajnában