szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fontos szoftverfrissítés érkezett a napokban három programhoz is, melyek közül legalább egy szinte mindenki számítógépén megtalálható.

A PDF fájlok szerkesztésére szolgáló Acrobathoz; a legtöbbek gépén meglévő, a fájlok megtekintéséhez használt Acrobat Readerhez; valamint a Photoshophoz is fontos biztonsági frissítéseket adott ki az Adobe.

A korábban felfedezett, most már betömött 47 biztonsági rés között több olyat is találni, amely a felhasználó kijátszásával távolról kiadott parancsok végrehajtását teszi lehetővé a gépen.

A frissítőcsomag másfél hete elérhető, így ha napokban nem nyitotta meg a programokat, akkor most már mindenképp tegye meg, és frissítse őket, hogy elhárítsa a biztonsági veszélyt. Az Adobe Acrobat és Reader DC programok esetén a 2018.011.20040 verzióban már nincsenek benne a hibák, az Acrobat 2017 és Acrobat Reader DC 2017 programoknál a 2017.011.30080 verziónál javították azokat, a korábbi kiadások esetében pedig a 2015.006.30418 verziótól számít frissnek a program.

És ha már itt tartunk, nem árt felidézni, hogy az Adobe-nak van egy másik, sokkal problémásabb szoftvere is, a Flash segédprogram, ami szintén a legtöbb gépen megtalálható. Azt gondoljuk, itt az ideje, hogy mindenki kikapcsolja a sajátján.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hackerek kipécézték maguknak az Apple új gépeit

A hackerek kipécézték maguknak az Apple új gépeit

„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”

„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”

Állítólagos titkosított tervet fedett fel a jobbikos Stummer János, Orbánt is belekeverte

Állítólagos titkosított tervet fedett fel a jobbikos Stummer János, Orbánt is belekeverte