szerző:
hvg.hu

Frissítette okosóráját a Huawei. Az eszköz külleme nem változott, de jött bele némi funkcionális okosság.

A Huawei nem bonyolította túl, egyszerűen Watch 2 (2018)-nak nevezte el frissített okosóráját, miután a készülék küllemben és felszereltség tekintetében is tökéletesen megegyezik a tavalyi MWC-n bemutatott kiegészítővel.

A különbség elsősorban az adatkapcsolatnál érhető tetten: beépített GPS-szel és 802.11b/g/n szabványú wifivel, 4.2-es Bluetooth-támogatással, továbbá nem egy mobilfizetési szabványt is támogató NFC-vel rendelkezik, mely segítségével a kapcsolódó felülethez érintve, akár a csuklónkon lévő kis eszközzel rendezhetjük a számlát vagy a bolti vásárlást – már persze csak ott, ahol lehetőséget adnak ilyesmire.

©

Jön egy 4G kapcsolatra is képes verzió, kétféle változatban, rendes nanoSIM-mel, valamint úgynevezett eSIM-mel, de a bemutató alapján egy harmadik, kedvezőbb árfekvésű variánst ugyancsak áruba bocsát a gyártó. Igaz, ez utóbbi "csak" Bluetooth-szal fog működni, de hát valamit valamiért, ugyebár. A fejlettebb, így nyilván magasabb árfekvésű 4G-s verzióval akár zenét is streamelhet majd használója.

A kerámia burkolat alatt elhelyezkedő 420 mAh-s telep sajnos továbbra sem túl bajnok üzemidő szempontjából, az óra ugyanis a tipikus használat mellett nagyjából 1 napig nyúzható. Utóbbi miatti csalódottságot enyhítheti a beépített gyorstöltési funkció, amely a Huawei ígérete szerint nagyjából 100 percet vesz igénybe, hogy az óra aksiját maximumra töltse.

©

Minden más pedig maradt: ugyanúgy Gorilla Glass védi, ugyanúgy vízálló és a korábban megismert, 390x390-es OLED panel sem változott, ahogy a legfontosabb szenzoros képességek terén sincs eltérés. Az óra így tehát gyorsulásmérővel, pulzus- és a bőr vezetőképességét mérni képes szenzorral is rendelkezik.

©

A minimum 4.4-es Androidot, illetve iOS 9-es verziót igénylő órát (illetve az eltérő változatok miatt talán indokoltabb a többesszám) feketében, szürkében és narancsban állítja csatasorba a Huawei, eltérő árfekvéssel. A 4G képes modellért 86 ezer forintnak megfelelő jüant, a csak BlueTooth-t tudóért 65 ezer forintot kérnek. A kínai piacon már valamennyi elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Nagyon rákattantak a magyarok a Huawei új telefonjaira

Magyarországon (is) lényegesen felülmúlhatja a Huawei P-szériájának tavalyi értékesítési sikereit a gyártó idei készülékcsaládja. Eladott darabszámokat ugyan nem közölt a cég, de egy impresszív százalékos adat már ismert.

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés

A mobiljaink alapján derítették ki, hogy nem is dolgozunk a szombati munkanapokon

A mobiljaink alapján derítették ki, hogy nem is dolgozunk a szombati munkanapokon

10 dolog, ami biztosan nem fog jól menni, ha nem alszik eleget

10 dolog, ami biztosan nem fog jól menni, ha nem alszik eleget

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

A Fendi ezerdolláros sálját nehéz nem egy vaginának látni

A Fendi ezerdolláros sálját nehéz nem egy vaginának látni