szerző:
hvg.hu

Tartalom terén még mindig nem túl erős az Xbox, ezért több olyan stúdiót is felvásároltak, akik díjnyertes alkotásaik révén már régóta ismertek a játékosok előtt. A friss szerzemények között a különös fejlesztéséről ismert Ninja Theory is szerepel.

A Microsoft érezhetően nem az exkluzív címek terén próbálna levegőhöz jutni a PlayStation sikere mellett, sokkal inkább már bizonyított csapatok szerződtetésével képzelik el az Xbox jövőjét. Hogy ezt a gyakorlatban is érzékeltessék, az E3 videojátékos kiállításon nem csak azt jelentették be, hogy már építik az új Xbox konzolokat (!), hanem azt is, hogy több sikerdíjas játékot fejlesztő stúdiót is leigazoltak.

A Polygon azt írja, a friss szerzemények között szerepel a State of Decay programokat fejlesztő Undead Labs, a teljes Forza franchiset megteremtő Playground Games, továbbá a főként indie stílusú produkciókat készítő Compulsion Games, de immár a Microsoft kötelékéhez tartozik a depressziós rémálmokra építő program fejlesztője, a Ninja Theory is.

A csapat később egy videóban igyekezett elmagyarázni a csatlakozás okát. Tameem Antoniades, a stúdió társalapítója szerint a kisebb projekteken dolgozó csapatoknak esélyük sincs életben maradni egy olyan piacon, amelyet főként AAA kategóriás, több millió dolláros költségvetésű játékok uralnak, mert nem a kreativitás számít, hanem az, kinek van több pénze. Így pedig nehéz ötleteket megvalósítani, pláne kísérletezni, ha az ember előtt folyamatosan ott a lebeg a teljes megsemmisülés esélye.

Tameem Antoniades szerint szeretnének olyannyira különlegesek maradni, mint amilyenek eddig is voltak, erőforrásaikat pedig valami olyan projektre szentelni, amely valódi élményt kínál. Utóbbit pedig már bebizonyítták, hiszen általunk is tesztelt produkciójuk bár hatalmas kockázat volt, végül bejött: 500 ezernél is többen döntöttek a megvásárlása mellett.

A most akvirált stúdiókkal együtt az Xbox egy új létesítmény létrehozását is bejelentette, amely a tervek szerint Santa Monicában épül fel, és a céghez csatlakozott kiadókkal együtt működik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gécs Dániel Tech

Az új Uncharted egy újabb fájdalmas gyomros az Xboxnak – lehet, hogy az utolsó?

Noha az év végi játékdömping még jócskán odébb van, a nappalikban zajló konzolháború már szinte lefutott játszma. Míg a Sony újabb, sikerre ítélt címekkel növeli tovább bevételeit, a Microsoft továbbra is óriási hiányt szenved exkluzív tartalmakban. És közben itt az újabb balhorog. Kegyelemdöfés az Xboxnak vagy jól felépített marketingmunka? Kipróbáltuk a PlayStation egyik kultikus szériájának folytatását, az Uncharted: The Lost Legacyt.

Ez történt: megszólalt David Attenborough, és azt mondja, ha nem lépünk mielőbb, akkor végünk

Ez történt: megszólalt David Attenborough, és azt mondja, ha nem lépünk mielőbb, akkor végünk

Köszöni, még marad az indián nyár

Köszöni, még marad az indián nyár

Az Apple figyelmezteti a rendőröket: szó szerint rá se nézzenek az iPhone-okra

Az Apple figyelmezteti a rendőröket: szó szerint rá se nézzenek az iPhone-okra

Luxemburgban a kereszténydemokraták nyerhetnek, akik kiraknák a Fideszt az Európai Néppártból

Luxemburgban a kereszténydemokraták nyerhetnek, akik kiraknák a Fideszt az Európai Néppártból

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

Sokba kerülhet a szaúdi „reformhercegnek” az ellenzéki újságíró eltűnése

Sokba kerülhet a szaúdi „reformhercegnek” az ellenzéki újságíró eltűnése