szerző:
hvg.hu

Látványos maszkokkal és effektekkel bővíti a Messengert a csütörtökön rajtoló labdarúgó-világbajnoksághoz kapcsolódóan a Facebook.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Szinte minden vállalat kiveszi a részét a közelgő labdarúgó-világbajnokságból. A sportjátékokat gyártó FIFA nemrég kiadta a 18-as szoftververzióhoz tartozó vébés mobiljátékát, amely kevés kivételtől eltekintve nagyjából ugyanazt kínálja, mint a PC-s vagy a konzolváltozat, ráadásul ingyen.

De egy vébé természetesen nem csak játékok szempontjából lehet érdekes a technológiai cégek számára. Mint most kiderült, a Facebook például a tornára bejutott nemzetek effektjeivel készül, hogy mindenki a kedvencének megfelelő maszkban szurkolhassa végig a heteken át tartó viadalt.

A kizárólag a Messengerben elérhető maszkokat, másik nevén filtereket az üzenetküldő kamerafunkciójában kell keresni, és ugyanúgy működnek, mint bármely másik: kiválasztjuk a szimpatikusat, fotózunk, majd pedig elmentjük. Az így készült képek, akárcsak a korábbi effektek, a Messengeren belüli nap funkcióhoz is felvehetők lesznek, és a jelek szerint többféle, köztük animációval rendelkező is lesz belőlük.

©

A Facebook közlése szerint az új kameraeffekteket egy frissítés útján teszik elérhetővé, valószínűleg az elkövetkező órákban, hogy a csütörtöki nyitómeccsre már mindenkinél ott legyenek. Lehet, hogy önnél már meg is jelentek?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!