szerző:
hvg.hu

Három hónapja van már piacon a Huawei új készülék-triója, és az értékesítési adatok szinte mindenütt felülmúlták a várakozásokat.

A napokban jelentette be merész tervét a Huawei: 2018-ban összességében 200 millió eszközt szeretne értékesíteni, ami mintegy 50 millióval múlja felül a tavalyi értékesítési számot. Most, az ázsiai CES-en egy újabb bejelentést tett a cég okostelefonos üzletágának vezetője, Kevin Ho: ezúttal a Huawei P20 család eddigi, a globális értékesítéshez kapcsolódó néhány adatát osztotta meg a nyilvánossággal.

Elsősorban azt ecsetelte, miként viszonyul a P20 elődjéhez, a P10-hez, s kiderült, hogy az eladási számok 81 százalékkal felülmúlják a tavalyi modellek értékesítési adatait. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a 3,3 milliós P10-eladással szemben már 6 millió P20, P20 Pro és P20 Lite talált eddig gazdára.

©

Bár Kevin Ho azt nem részletezte, hogy miként oszlanak meg a számok az egyes modellek között, feltételezhetően a P20 Lite-ból adták el a legtöbbet, a kedvező ár-érték arány miatt. Korábbi jelentésekből viszont már kiderült, hogy a P20 Pro is igen népszerű, különösen Nyugat-Európában, köszönhetően a triplakamerának és a különleges, alkonyati fényeket idéző külsejű Twilight verziónak.

Az üzletágvezető a Mate 20 sorozatról is beszélt, s 2019 előtti megjelenést ígért. A Mate 20 Pro valószínűleg triplakamerával érkezik majd, és 6,9”-es kijelzővel. A hivatalos megjelenési időpont még nem tisztázott, de a korábbiak figyelembe vételével ez év októberére valószínűsíthető.

A Huawei P20-akat egyébként nálunk is úgy viszik, mint a cukrot – a hazai értékesítési adatokról itt olvashatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Mi lesz most a TV2-vel? Vajna még a halála előtti napokban is tárgyalt a tévé sorsáról

Mi lesz most a TV2-vel? Vajna még a halála előtti napokban is tárgyalt a tévé sorsáról

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

Így erősödik az ukrán nemzettudat

Így erősödik az ukrán nemzettudat

Speciális szabályok szerint engedné a miniszter a föld öröklését

Speciális szabályok szerint engedné a miniszter a föld öröklését