szerző:
hvg.hu

Gyakran előfordul, hogy egyetlen MP3 fájlba sűrítenek több számot is. Az alábbi programmal pofonegyszerűen kinyerhetjük ezeket.

Bár jó néhány olyan program van a piacon, amellyel megvághatunk MP3-as fájlokat, az mp3DirectCut nevű ingyenes és erőforrás-kímélő program abban is különleges, hogy a pillanatnyi szünetek detektálása után automatikus kiválogatja egy hosszú MP3 fájlban elhelyezett egyedi számokat.

A program – többek között – innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthetjük. Az indítása után nyelvet választhatunk, és ezek között a magyar is szerepel. A választott audiofájl beillesztése után akár manuálisan is kijelölhetünk vágási pontokat, azonban a program képes arra, hogy felismerje, ha több zeneszámot tartalmaz egy MP3 fájl, persze csak akkor, ha a számok között kisebb-rövidebb szünetek vannak. Hogy mit nevezünk szünetnek, azt mi határozhatjuk meg, méghozzá a Speciális/Szünetek keresése opcióval.

©

Ha az Indítás gombra kattintunk, a program megkeresi a szüneteket, és ezek alapján darabolja a fel a fájlt. Az egyedi számok elmentéséhez a Fájl/Darabolás mentése opciót használhatjuk. A program persze nemcsak erre képes, hanem akár módosíthatjuk is vele a kiválasztott részeket, illetve kivághatunk tetszésünk szerint a zenékből. Az mp3DirectCut  az MP2, AAC, MPA, CUE és MPD formátumokkal is elboldogul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!