szerző:
hvg.hu

Az ötvenes évek óta gyártják, máig népszerű típus az amerikai Lockheed Martin C-130-as teherszállító repülőgépe. Régi darab tehát, de azért még mindig képes meglepetéseket okozni.

A C-130-as géptípust először katonai célokra fejlesztette ki a Lockheed Martin, majd LM–100 néven egy itt-ott átalakított polgári teherszállító is készült belőle. Ennek legújabb, LM–100J verzióját vitte el a vállalat a Farnborough International Airshow 2018 légiexpóra, ahol a civilesített Super Hercules megmutatta, hogy nem csak erős, hanem ügyes is: a hatalmas gép pilótái egy szép nagy hurkot csináltak a levegőben.

A légügyi szakkiállítás idején más látványosság is volt: végre felszállt az Airbus új, tényleg óriási repülőgépe, a mosolyogva repülő bálna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!