szerző:
hvg.hu

Egy szenzorszigetnek (notchnak) nem kell feltétlenül az Apple elgondolását követnie. Egyre többen keresnek más dizájnt.

Bár sok androidos gyártó (igaz, nem mindenki) szolgaian másolja az iPhone X-nél látott notchot, van aki másképp gondolkodik, és nem szeretné elcsúfítani a telefon kijelzőjét. Már az Essentiel PH-1 készüléken is csak kicsivel volt nagyobb az a bizonyos kivágás, mint az elülső kamera, és erőteljes notch-zsugorodás figyelhető meg mind az Oppo R17, mind az Oppo F9 készüléken.

A Huawei szerdán érkező Honor márkás újdonsága is hasonló irányba lépne: a Honor 8X szenzorszigete egy diszkrét V alakú takarás lenne csupán. (Hasonló megoldást alkalmazhatnak az októberben érkező Mate 20 Pro esetében is.) Az információ a kínai hírközlési hatóság oldaláról származik, és bár ott az ARE-AL00 típusjelű telefon szerepel, a források biztosak abban, hogy ez nem más, mint a Honor 8X (esetleg 8S lesz a neve).

©
©

Az eddig kiszivárgottak szerint a készüléknek igen nagy 7,12”-es kijelzője lenne, ez a méret már meghaladja néhány tabletét. Ilyen nagy kijelzőnek már kell az energia: 4900 mAh-s akkuról hallani. A kijelző felbontása: 2244 x 1080 pixel, 18:9 képarány mellett. A telefon belsejében 1,8 GHz-es nyolcmagos processzor (vélhetően Snapdragon 660 vagy 636, esetleg Kirin 710) dolgozna, 4 GB volna a RAM és 64 GB a natív tárhely. Az ujjlenyomat-olvasó a hátoldalra kerülne, a duplakamera (16 MP + 2 MP) közelébe, a szelfikészítő 8 MP-es lenne. A telefon a hírek szerint az Android 8.1 Oreót futtatja.

Eközben a Huawei – szintén a Honor almárkán belül – már olyan megoldást is bemutatott, amelynél teljesen eltűnik a képernyő környékéről a szenzorsziget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!