Balogh Csaba
Balogh Csaba

Megújította otthoni internetes tarifarendszerét a Magyar Telekom. Vannak, akiknek érdemes az új csomagokra cserélniük a régebbit, de olyanok is vannak, akik az új feltételekkel csak drágábban juthatnak az eddig használt sebességű internethez. A szolgáltató a megváltozott felhasználói igényekre hivatkozva frissítette az otthoni és a mobilszolgáltatásokat egyesítő Magenta 1 csomagját is.

Az otthoni internet korábbi díjcsomagcsaládját egy nevében és kínálatában is egyszerűbb tarifarendszerre cserélte a Telekom. A sokféle sebességet kínáló díjcsomagok helyett most összesen négy van. A legkisebb, Net S nevű szolgáltatás 150 Mbps letöltési és 50 Mbps feltöltési sebességet kínál, a legnagyobb pedig a 2000/1000 Mbps-t nyújtó Net XL.

A vállalat közlése szerint az optikai beruházásoknak köszönhetően a legalább gigabites internet már 872 ezer háztartásban és telephelyen érhető el. A Telekom korábbi gyakorlata azt sejteti, hogy a legnagyobb csomagot nem véletlen XL-nek nevezték el, később valószínűleg jön majd egy még gyorsabb XXL is.

©

A 2000 Mbps-os díjcsomagot – vezetékes telefon és tévészolgáltatás mellé – 10 350 forintért kínálták, most pedig 10 395 forint az ára, tehát lényegében ugyanannyi. Drágább lett viszont az 1000 Mbps sebességű – vélhetően jóval többek által igénybe vett – internet: a korábbi 5925 forint helyett most már 6495 forintot kérnek el érte havonta. A lassabb netre előfizetők jól járnak a váltással: a régi 100 Mbps sebességű netnél most olcsóbban érhető el a 150 Mbps-os, a 250 Mbps-ra előfizetők pedig havi +15 forint ellenében kapnak 300 Mbps sebességet. (A gyakorlatban legtöbbek jókora kedvezménnyel jutnak a szolgáltatáshoz, így a végső, fizetendő ár jellemzően kisebb az említetteknél.)

A jelenleg érvényben lévő szerződések árai nem változnak, de hűségidő hosszabbításakor már csak az új tarifák közül lehet választani.

Ráncfelvarráson esett át a vezetékes és mobil szolgáltatásokat összegző Magenta 1 is. Az ezt választók a külön-külön megrendelt szolgáltatások összértékéből 30 százalékos kedvezményt kapnak, ráadásul a Telekom megduplázza a havonta rendelkezésre álló mobilinternetes adatforgalom mennyiségét. A megújult kedvezménycsomaggal azok a régi vagy új Telekom előfizetők élhetnek, akik legalább két vezetékes és egy mobilelőfizetéssel rendelkeznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!