szerző:
hvg.hu

A jelek szerint komoly lehetőségként tekint a kiterjesztett valóságra a Facebook, a közösségi oldal ugyanis több olyan játékot fejleszt, amelyek ezt a technológiát használják. Most két újabb ilyen kis programról hullt le a lepel, és valószínű, hogy a java csak ezután jön.

Az már biztos, hogy nem csak a reklámoknál akarja kamatoztatni a kiterjesztett valóság előnyeit a Facebook, hiszen nemrég ezt a technológiát használó új játékokat mutattak be, amelyeket kifejezetten a Messengerhez készítettek. Ezek ugyanúgy működnek, mint az üzenetküldőben lévő maszkok, de mégis sokkal szórakoztatóbbak. Az Engadget újságírója betekintést kaphatott két készülő játékba, melyek már egy fokkal komolyabbnak tűnnek.

Az egyik a Kitten Craze nevű kis program, amely az év vége felé fog debütálni és a macskákra összpontosít. Egész pontosan arról van szó, hogy a felhasználónak a fejét mozgatva kell kikerülnie a lehulló cirmosokat, nehogy azok az arcára essenek. A programmal egyszerre hatan játszhatnak együtt, ami valóban új szintre emeli a facebookos kikapcsolódást.

Egy másik játék is érkezik, amely szintén a közösségi élményre koncentrál. Ez a Beachy nevet kapta, lényege pedig, hogy a képernyőn megjelenő strandlabdát ide-oda dobálja az ember a felhasználók között. A macskással ellentétben itt különböző kiegészítőket is "felvehetünk", például napszemüveget, sapkát, hogy ezzel is növeljük a tengerparti érzést.

Shyam Pather, a Facebook egyik programozója, aki az említett játékokon dolgozik, azt mondta, a legnagyobb kihívás az volt, hogy úgy alkossák meg a virtuális elemeket, mintha azok valóban az ember előtt lennének, és ne legyen késés, hamikor mozgatjuk a fejünket.

A munka most a legkritikusabb résznél, az akkumulátorral kapcsolatos finomhangolásnál tart, ugyanis meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a programok nem merítik túlságosan a készülékeket. Máskülönben aligha fogja őket bárki is használni, ami ebben az időszakban különösen fontos a Facebook számára. Csak most derült ki, hogy 4-ből 1 amerikainak nagyon elege lett az oldalból, és inkább törölte a fő Facebook alkalmazást a telefonjáról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Leszavazta a brit parlament a Brexit-megállapodást - percről percre

Leszavazta a brit parlament a Brexit-megállapodást - percről percre

Tele van szeméttel a szelektív kukák környéke Dunaújvárosban

Tele van szeméttel a szelektív kukák környéke Dunaújvárosban

Elkészült a világ legnagyobb O1G-je

Elkészült a világ legnagyobb O1G-je

Forrest Gumpról nevezte el a gyerekét Tom Hardy, csak van ezzel egy kis probléma

Forrest Gumpról nevezte el a gyerekét Tom Hardy, csak van ezzel egy kis probléma

Megvan a következő El Clásico időpontja

Megvan a következő El Clásico időpontja

Szóbeli feleltetés: biztos, hogy ez jó értékelési forma?

Szóbeli feleltetés: biztos, hogy ez jó értékelési forma?