szerző:
hvg.hu

Egy úgynevezett húsvéti tojást (easter egget) rejtett el a Microsoft az androidos Edge böngésző legutóbbi béta változatában.

Folyamatosan csiszolgatja, javítgatja a Microsoft az androidos telefonokra készült Edge böngésző appot, emellett arra is volt ideje a szoftveróriásnak – írja a Windows Latest –, hogy egy vicces apróságot, úgynevezett húsvéti tojást rejtsen el a legutolsó (42.0.0.2519) bétában, amely egyébként egy számlálót is kapott a navigációs sávra. Ez a számláló mutatja, hogy hány fül van nyitott állapotban az adott böngészés alatt.

Abban az esetben viszont, ha valakinél a megnyitott fülek száma eléri a százat, akkor szám helyett egy ninja macska emoji jelenik meg figyelmeztetésként: túl sok fül van megnyitva. Ez a vicces figyelmeztetés egyébként csak az említett bétában jelenik meg, és egyáltalán nem biztos, hogy a Microsoft a stabil verzióban is megtartja majd.

©

A Microsoft Edge androidos változata egyébként nagyon kedvelt a felhasználók körében, hiszen szinkronban tartja az okostelefonon és a Windows 10-es PC-n folytatott böngészést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!