szerző:
hvg.hu

A tavasz nagy ráncfelvarrással érkező egyik funkció az "okos válaszok" volt, ami azonban sokkal inkább zavarja a felhasználókat, mintsem örülnének neki.

Áprilisban a Gmail eddigi történetének egyik legtöbb újdonságot hozó ráncfelvarrását adta ki a frissítésével, amivel számos újdonság érkezett a levelezőbe. Ezek közül az egyik az úgynevezett "okos válasz" (smart reply) funkció, ami a mobilos appban már elérhető volt egy jó ideje, a tavasszal azonban az asztali böngészős változatba is bekerült. Ennek lényege, hogy ha kapunk egy levelet, amelyre szeretnénk válaszolni, de csak kevés időnk van rá, akkor néhány előre megírt sablonból kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet.

A The Wall Street Journal írja, hogy a felhasználók egy reésze nem örül a funkciónak, a lehetséges válaszokat ugyanis úgy ajánlja fel a Gmail, hogy előtte megnézi az e-mail szövegét, hogy megtudja, mi a levél kontextusa – ennek fényében pedig adekvát választ kínáljon fel. Éppen ezért a fejlesztők úgy döntöttek, kikapcsolhatóvá teszik a funkciót.

A Google tavasszal mind az 1,4 milliárd aktív Gmail-fiókban elérhetővé tette a funkciót, amit az elküldött válaszok 10 százalékánál használnak a felhasználók. Többségében viszont vagy nem érdekli a felhasználókat, vagy zavarja őket a "figyelő tekintet", így októbertől ki lehet majd kapcsolni.

Ennek talán a hazai felhasználók még az amerikaiaknál is jobban örülhetnek, a Gmail magyar nyelvű változatában ugyanis totálisan felesleges lett az "okos válaszok" funkció, tekintve, hogy angolul, nem pedig magyarul kaptuk meg a kiválasztható üzeneteket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Lekapcsolják a Gmail Offline-t, mert már offline a Gmail

A Google 2011-ben fejlesztett ki az Offline Gmail nevű alkalmazást, hogy internet nélkül is lehessen intézni a levelezéshez kapcsolódó dolgainkat. A Chrome böngészőhöz készített alkalmazás mostanra feleslegessé vált.

Luxusingatlanokat vásárolt az ukrán maffia Budapesten

Luxusingatlanokat vásárolt az ukrán maffia Budapesten

May is meghosszabbítaná a Brexit utáni átmeneti időszakot

May is meghosszabbítaná a Brexit utáni átmeneti időszakot

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Ingyenjegyet és ebédet osztanak Németh Szilárdék, csak menjen valaki a birkózó vb-re

Ingyenjegyet és ebédet osztanak Németh Szilárdék, csak menjen valaki a birkózó vb-re

Ne fogadj el új állást, míg fel nem teszed ezeket a kérdéseket!

Ne fogadj el új állást, míg fel nem teszed ezeket a kérdéseket!

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket