szerző:
hvg.hu

Érkezhet egy meglepetés is a keddi, londoni Huawei-eseményre, és nem a cég okosórájára gondolunk (persze az is bemutatkozik), hanem egy harmadik, játékosoknak szánt, kifejezetten nagy teljesítményű telefonra.

Már hetek óta hallani arról, hogy a keddi Huawei-bemutatón a Mate 20 és a Mate 20 Pro mellett egy további telefon is bemutatkozhat Londonban. Mivel a cég el szokta készíteni készülékei Porsche változatát, logikusnak tűnt a feltételezés, hogy ez a változat lehet a titokzatos harmadik.

Azonban a múlt héten maga a Huawei cáfolta ezt egy tweetben, pontosabban valami egészen mást szellőztetett meg: a Huawei Mate 20X nevű készüléket.

A teaser videó tanúsága szerint a készülékbe meglehetősen nagy akkumulátor kerül, sőt hőcső is lesz benne, azaz játékosoknak szánt (gamer) telefonról lehet szó. Bár ennél többet egyelőre nem tudni, azért néhány specifikáció már kering a neten. Például hogy a telefonnak igen nagy, 7,2”-es OLED kijelzője lesz, 2240 x 1080 pixeles felbontással. A RAM 4, 6 vagy 8 GB lehet, a belső tárolási lehetőségek: 128 GB, 256 GB és 512 GB. Feltehetően megkapja a Huawei 7 nm-es szuperchipjét, a Kirin 980-at.

Legutóbb már valódi fotók is kiszivárogtak a Mate 20X-ről, megerősítve, hogy a phablet ugyanolyan triplakamerát kap majd, mint a másik két Mate 20-as modell.

©
©

A Huawei Mate 20 Próról szintén kiszivárogtak már valódinak tűnő képek, azokat itt találja, a várható specifikációval együtt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

Keményen beszólt Jim Carrey a Facebooknak, és mindenkinek, akinek még köze van hozzá

Keményen beszólt Jim Carrey a Facebooknak, és mindenkinek, akinek még köze van hozzá

A magas árak és a korrupció miatt vonultak utcára Bulgáriában

A magas árak és a korrupció miatt vonultak utcára Bulgáriában

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Vona Gábor a zuhany alatt találta ki a Magyar Gárdát

Vona Gábor a zuhany alatt találta ki a Magyar Gárdát