szerző:
hvg.hu

A Samsung Galaxy S10 az elsők között (ha nem legelsőként) kapja majd meg a Snapdragon 855 lapkakészletet. Egy teszt szerint ezzel akár erősebb lehet majd az Exynos chipkészletet tartalmazó modelleknél.

Megszokhattuk már, hogy a Samsung – régiótól függően – kétféle változatban bocsátja ki Galaxy S csúcstelefonját. Az egyikben az aktuális Qualcomm lapkakészlet, míg a másikban saját Exynos 9820 chipsetje dolgozik, amelyet november közepén mutatott be a világnak. (A Qualcomm lapkakészletes modellek az Egyesült Államokba, Latin-Amerikába, Kínába és Japánba kerülnek, az Exynos chipesek Európába és a világ többi részére.) A telefonok tudása nagyjából egyforma, nem is nagyon engedhetne meg mást a gyártó.

A Qualcomm a napokban mutatta be legújabb csúcs-lapkakészletét, amely a jövő év elején érkező prémiumkategóriás androidos telefonok szíve lehet. Kis ideig úgy tűnt, hogy a OnePlus lesz az első gyártó, aki ilyen telefonnal rukkol ki (később kiderült, egy fordítási hiba okozta a téves kommunikációt), sokkal valószínűbb (bár mérget azért senki ne vegyen rá), hogy végül a Samsung Galaxy S10-ben mutathatja majd meg a lapkakészlet a tudását. Persze ennél a modellnél is megmarad a kettősség, abban az értelemben, hogy lesznek Snapdragon 855 lapkakészlettel, valamint Exynos 9820-szal dolgozó változatok.

Az AnTuTu Weibo-oldalára kikerült egy grafikon, amelyen – többek között – az látható, hogy a 855-ös változat (kék szín) szinte minden tesztben felülmúlja az exynosos verziót (narancssárga).

©

Persze azt egyelőre még nem tudni, hogy mennyire pontosak a mérések, illetve hogy valóban a legvégső Galaxy S10+ telefonokat tesztelték-e, amelyeket majd a vásárlók is megkapnak. A Samsung bizonyára finomítani fog még a telefonokon, hogy azokat egyenlő szintre hozza. Ha esetleg nem tud többet kicsikarni az Exynos 9820-ból, akkor akár mesterségesen korlátozhatja a Snapdragon 855-öt, bár ez mindenképpen a legrosszabb forgatókönyv lenne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Huawei-vezér: Ki is vonulhatunk a minket nem szívesen látó országokból

Huawei-vezér: Ki is vonulhatunk a minket nem szívesen látó országokból

Ilyet se láttak még: fogyatkozás közben csapódott meteorit a Holdba

Ilyet se láttak még: fogyatkozás közben csapódott meteorit a Holdba

Holnap újra rákezd a havazás, a Kékesen már 37 centi hullott

Holnap újra rákezd a havazás, a Kékesen már 37 centi hullott

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját