szerző:
hvg.hu

A héten a Qualcomm hawaii rendezvénye volt az egyik fókuszba került esemény, ugyanis sok újdonságra fény derült. Egy igen fontos információ azonban tévesen járta meg a netet.

Kijelző alá integrálható ultrahangos ujjlenyomat-olvasó, Snapdragon 855 lapkakészlet, s hozzá még az Elite Gaming is – sorjáztak a bejelentések a Qualcomm Snapdragon Summit 2018 eseményen. A mobilvilágban különösen izgalmas esemény egy új (csúcs)lapkakészlet megjelenése, mint ahogy az is érdekes lehet, és versenyelőnyt is jelenthet, hogy melyik gyártó teszi be legelőször a telefonjába. Nos, a Qualcomm találkozóján ez is kiderült, amikor a OnePlus vezére, Pete Lau egy prezentáció slide-ja előtt büszkén jelentette be, hogy a OnePlusé lesz az első Snapdragon 855-ös telefon. Ez pedig van annyira fontos hír, hogy a netes sajtó azonnal rá is harapott.

©

Azonban kiderült, nem erről van szó, hanem egy fordítási hibáról. Az eredeti, kínai nyelvű slide-on még úgy szerepelt, hogy a OnePlus az elsők között lesz, akik Snapdragon 855-ös lapkakészletet tesznek a telefonjukba, és azért ez nem egészen ugyanaz, mint hogy a legelső lesz. A OnePlus szóvivője elmondta az Engadgetnek, hogy a slide-ok fordítója nem anyanyelvi szintű angolt beszél, így történhetett meg a félrefordítás, és egyúttal elnézést is kért a megtévesztő kommunikációért. A zűrzavar egyébként olyannyira nagy volt, hogy a OnePlus közösségimédia-csapata a Twitterre is kiposztolta a hírhedt bejelentést, és meglehetősen sokára vették csak le onnan.

A Qualcomm cseppet sem izgatja magát e hiba miatt, a szóvivőjük azzal intézte el az egészet, hogy nem foglalkoznak azzal, melyik partnerük csinál meg legelőször valamit. Bár a OnePlus idézett hibája egyike a cég legnagyobb nyilvános tévedésének, azonban feltehetően nem fogja befolyásolni üzleti tevékenységét.

Ami pedig az első Snapdragon 855-ös telefont illeti, azt várhatóan a Samsung fogja jegyezni. Ez a cég már évek óta először használja a Qualcomm aktuális lapkakészletét, és ez valószínűleg idén sem lesz másképp. Erről azonban a dél-koreaiak nem adtak ki semmiféle hivatalos információt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

Videó: néha ki kell próbálni, tudja-e a Bugatti Chiron a 420 km/h-t

Videó: néha ki kell próbálni, tudja-e a Bugatti Chiron a 420 km/h-t

Mi jobb a bolygónak, az igazi vagy a mű karácsonyfa?

Mi jobb a bolygónak, az igazi vagy a mű karácsonyfa?

A rendőrség szerint hazudik az MSZP az alelnök sérüléseiről - mutatjuk, mi történt pontosan

A rendőrség szerint hazudik az MSZP az alelnök sérüléseiről - mutatjuk, mi történt pontosan

38 éve halt meg John Lennon – újra az utolsó kép a zenészről és gyilkosáról

38 éve halt meg John Lennon – újra az utolsó kép a zenészről és gyilkosáról

Nem várt helyről kapott kritikát a kormány sajtószabadság-ügyben

Nem várt helyről kapott kritikát a kormány sajtószabadság-ügyben