szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egymás után adja ki egészségügyi okoseszközeit a Nokiától immár függetlenné vált Withings. Népszerű vérnyomásmérőjét is felturbózta, ami így EKG-szerű görbét is készít.

Tavaly májusban került vissza a Nokiától a digitális egészség divízió a Withingshez, s e cég most tovább erősíti korábbi renoméját. Először egy hibrid okosórával rukkoltak ki, majd egy olyan órát is bemutattak, amelyik – az Apple Watch Series 4-hez hasonlóan – EKG-görbét is készít.

De nem csupán ez utóbbi mutatja, hogy mennyire fontos a Withings számára a szívvel kapcsolatos problémák korai felismerése, hanem az is, hogy átalakították, kiegészítették jól ismert vérnyomásmérőjüket. A BMP Core nevű eszközzel nemcsak EKG készíthető, hanem még egy digitális sztetoszkópot is beletettek. Mindezzel súlyos szívproblémák jelezhetők, méghozzá igen korán.

©

A BMP Core kér elektróda segítségével készíti az EKG-görbét, az egyik elektróda a mandzsettában, a másik az eszköz kis acélcsövében van. Egy ilyen méréssel egyszerűen kiszűrhető a panaszokat nem okozó, ám igen súlyos következményekkel járó pitvarfibrilláció. Az integrált digitális sztetoszkóp hallgatja és értelmezi a szívhangokat, és a szívbillentyűkkel kapcsolatos rendellenességekre deríthet fényt.

Az eszköz, akárcsak elődje, az „egyszerű” vérnyomásmérő, wifin vagy Bluetoothon keresztül kapcsolódhat az iOS-es vagy androidos Healt Mate alkalmazáshoz. Az app feljegyzi az összes mérést, és megkönnyíti az adatok megosztását az orvossal.

Lássuk, mit mond az orvos: mennyit érnek az otthoni szívvizsgáló kütyük?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!