szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2019 az összehajtható telefonok éve (is) lesz. Egy szabadalom alapján készített renderelt ábrák mutatják, milyen elképzeléssel lépne be a szegmensbe az Intel. Megvalósulása esetén üdítő színfolt lehet az eszköze.

Az összehajtható telefonok sorát a kínai Royole cég indította el, majd a Samsung következett a sorban, de a Huawei és az LG háza tájáról is hallani kapcsolódó híreket. Ha kicsit utánanéz az ember, kiderül, hogy az Intel korábban nem egy szabadalmi kérvényt adott be egy összehajtható windowsos eszközről.

A szabadalmi leírás alapján készült renderelt képeket a holland LetsGoDigital oldal tette közzé, meg is magyarázva az elképzelést. Az Intel eszköze teljesen összecsukott állapotban olyan lenne, mint egy hagyományos (igaz, a szokásosnál kissé vastagabb) okostelefon. Az érzékelők a kijelző alatt kapnának helyet. Amikor félig nyitnák az eszközt, akkor az egyik rész volna a kijelző, a másik az érintéses billentyűzet szerepét töltené be. Végül teljesen kihajtva egy nagykijelzős tabletről lenne szó, ami mobil munkaállomásként funkcionálna. minden egyes részben két kamera volna, azaz összesen hat kamerája lenne az eszköznek.

©

A szabadalomban még egy érintőtoll is szerepel, amit egy trükkös megoldással az összecsukott eszköz zsanérjába helyezne el az Intel. A háromkijelzős megoldás előnye, hogy a képernyőket egymás felé hajtva egy háromszög alapú hasábot lehet kialakítani, ezzel stabilan, jól láthatóan helyezhető az asztalra az okostelefon rész.

©

Mint minden szabadalom esetén, most sem árt hangsúlyozni, hogy évekbe telhet, míg az elképzelésből működőképes eszköz lehet. Mindenesetre az Intel elképzelése izgalmas színfolt lehetne az összehajtható eszközök szegmensébe. Megvalósítása esetén valószínűleg a Microsoft is szorosan együttműködne az amerikai chip- és számítógépgyártóval.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet

Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét