szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Parlament közelében történt szerdai hajószerencsétlenség miatt a Vodafone is kiveszi a részét a segítségnyújtásból.

Ahogy korábban megírtuk, súlyos hajóbaleset történt szerda este a Dunán: két hajó ütközött, ezután a 35 emberrel a fedélzetén közlekedő Hableány elsüllyedt; heten biztosan meghaltak, többeket azóta sem találnak.

Csütötökön, a tragédia másnapján a Vodafone egy Facebook-bejegyzésben üzent. Egyrészt együttérzésüket fejezték ki a hajóbaleset minden sérültje és áldozatainak hozzátartozói felé, másrészt bejelentették, hogy a cég hálózatán roamingoló, a dél-koreai SIM kártyákról szerdán, csütörtökön és pénteken (május 29-től 31-ig) bonyolított roaming forgalmat (hanghívásokat, SMS- és adatforgalmat) nem számlázzák ki dél-koreai partnerszolgáltatóik felé. Hozzátették, hogy amiben csak tudják, segítik a hatóságok munkáját.

A cég közölte azt is, hogy "a Vodafone Magyarország saját, számlás ügyfelei által dél-koreai számokra ugyanezen időszak alatt indított nemzetközi normál díjas hívások és SMS-ek díja bruttó 10 000 forintig a havi számlán kerül jóváírásra, feltöltőkártyás ügyfelek esetén pedig 05.30-án 15:00-tól 05.31-én éjfélig ugyanezen hívások- és SMS-ek szintén bruttó 10 000 forintig nem kerülnek levonásra az egyenlegből. A fentiek magyar idő szerint értendők."

A balesetről több dolgot is tudni, egyrészt azt, hogy március 19-én Rostockban tartották a hivatalos névadó ünnepségét annak a hajónak, ami a Hableánnyal összeütközött a Parlament előtt. Utóbbi paramétereit ebben a cikkünkben mutattuk be. A mentést az erős sodrás és a víz hőmérséklete is nehezíti, még úgy is, hogy nyári időszak előtt állunk, a Duna pedig 10-15 fokos.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megbízható katona tűzközelben: még újságírói végzettsége is van a Színművészeti új kancellárjának

Megbízható katona tűzközelben: még újságírói végzettsége is van a Színművészeti új kancellárjának

Elkészült az új anyag, hatszor gyorsabban bontja le a műanyagot

Elkészült az új anyag, hatszor gyorsabban bontja le a műanyagot

Itt a 39 percen belül eredményt adó PCR-teszt, Európában is elérhető

Itt a 39 percen belül eredményt adó PCR-teszt, Európában is elérhető