Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tovább szigorítanak az amerikai bevándorlási hivatalnál: 5 évre visszamenőleg igazolni kell, milyen közösségi oldalakat használunk.

A közösségi médiában használt profiladatokat is elkérik a jövőben a bevándorlóktól és menekültektől az amerikai belügyminisztérium új szabályzata szerint.

Az engadget által ismertetett szabályok szerint a menedékjogot kérők, bevándorlók és menekültek számára a jövőben - a kötelező vízumkérelem mellett - öt évre visszamenőleg igazolniuk kell, milyen néven jelentkeztek be a közösségi hálózatokra. Összesen 19 közösségi oldalt sorolnak fel, a Facebooktól az Instagramon és a Twitteren keresztül a kínai Weibóig.

Az engadget cikkében emlékeztet, hogy az USA-ban máris óriási a felháborodás a szigorítás miatt; nem világos például, hogy a bevándorlásiak hogyan fogják ellenőrizni a kitöltött kérdőívek valódiságát, és milyen profiladatok (és esetleg más online tevékenységek) után fognak kiváncsiskodni.

Ha máskor is értesülni szeretne a közösségi médiáról szóló híreinkről, kövesse a a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!