szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az összehajtható telefonok mellett a tabletet is összehajtható tenné a Samsung, sőt mini laptoppá alakítaná át az egyik szabadalma szerint.

Egy összehajtható Galaxy Tab táblagép formatervezési szabadalmát nyújtotta be még május elején a Samsung, s a kérelem a napokban kapott zöld utat. A rövid leíráshoz 35 kép is tartozik, és bár az alapelve ugyanaz, valójában három különböző helyen hajtható modellről van szó – fedezte fel a holland LetsGoDigital oldal.

©

A legtöbb kép egy pont középen, felülről lefelé hajtható modellhez tartozik. Ez az elképzelés eltér a Galaxy Foldtól, viszont állítólag ilyen lehet a Galaxy Fold 2, illetve ilyen a már bemutatott 2019-es Motorola Razr is. Tulajdonképpen egy szélesebb összehajtható telefont lehet elképzelni.Kamera nem látható a kijelzőn kihajtott állapotban, ami arra utal, hogy a Samsung a megjelenítőbe integrálná a frontoldali fotómodult. Összehajtva viszont nem látni külön kis kijelzőt, ami két dolgot jelenthet. A Samsung takarékoskodik, hogy olcsóbb lehessen az eszköz, illetve valóban egy tabletről van szó, amelynél nem fontos egy ilyen kis megjelenítő megléte.

©

A tablet összecsukva akkora lenne, mint egy útlevél, így könnyen beférne a zsebbe. Akár mini laptopként is lehetne használni, ilyen esetben alul lenne a billentyűzet, és a felső rész lenne a kijelző.  A Samsung Galaxy Tab Foldként emlegetett eszköz csuklópántja megegyezik a jelenlegi Galaxy Fold modellével. A mellékelt képek alapján összehajtott állapotban teljesen bezáródna, nincsen látható varrat, ahol por és szennyeződés juthatna az eszközbe.

A második modellnél a hajtogatási vonal nem teljesen középre kerül, így kisebb lenne a billentyűzet, viszont nagyobb a kijelző, ami jól jöhet mondjuk az Office-alkalmazásoknál. A legkevésbé tűnik gyakorlatiasnak a harmadik modell, ahol még inkább eltolódik a hajtogatás. A három elképzelés közül mindenképpen az első látszik a legéletképesebbnek, különösen, ha összevetjük a hasonló kialakítású Galaxy Fold 2-vel, ugyanis nem mindenki értékeli a hosszúkás kijelzőt. Azt viszont ismét csak hangsúlyozni tudjuk, hogy a szabadalom megléte még nem garancia arra, hogy valóban meg is valósul egy ilyen eszköz.

Ha értesülni szeretne a Samsung új készülékeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!