szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google Mapsbe kerülő új funkció képes lesz megmutatni azokat az utcákat, ahol van és működik is a közvilágítás.

Új funkciót tesztel a Google Térkép indiai változatában a keresőcég – így vezeti fel cikkét a BGR, és rögtön rá is térnek, miről van szó: a szoftver egy fontos újdonságot kapott, amellyel jelezni képes a megvilágított utcákat.

A világ számos pontján találni közvilágítással nem rendelkező utcákat, nemhogy az ország-, de még a megyehatárt sem kell senkinek átlépnie, hogy találjon ilyesmit. A Google Térkép eddig nem volt képes jelezni ezeket, és az útvonal tervezésekor sem tudta figyelembe venni, vannak-e, illetve működnek-e a lámpák a területen.

Az XDA Developers nemrég felfedezte, hogy a Google már elkezdte felokosítani a szoftverét, hogy az ilyen utcákat képes legyen jelezni – első körben Indiában. A funkcióval – teszik hozzá – a felhasználó láthatja, ki van-e világítva az utca, amelyen keresztül akar menni.

[Gyanútlanul böngészte a Google Térképet, egy 22 éves rejtélyt oldott meg]

Az egyelőre nem világos, hogy a Google mi alapján gyűjti be ezeket az információkat, illetve hogyan tudja eldönteni, működik-e a közvilágítás az utcában.

A fejlesztésre a Maps v10.31.0 (béta) változatában bukkantak rá, a kódsor volt az árulkodó. Azt még nem tudni, hogy a Google máshol bevezeti-e.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Erre érdemes lesz rányomnia a Google Maps alkalmazásban

A Google Térkép eddig sem szűkölködött fotókból és visszajelzésekből, ám a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kap a funkció. A felhasználók követhetik is majd a számukra érdekes úti célokról, látnivalókról írókat.