szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyártól vége lesz az "utolsó foglalható szoba" jellegű presszióknak.

Fontos döntést hozott nemrég az egyik legnépszerűbb szállásfoglaló oldal, a Booking.com vezetése, aminek kifejezetten örülhetnek az Európai Unió területén élő felhasználók. A cég ugyanis vállalta, hogy 2020. június 16-tól az Európai Unió előírásainak megfelelően jeleníti meg a weboldalán a felhasználók számára legfontosabb információkat: az árakat, a kedvezményeket és magukat az ajánlatokat is – írja a turizmus.com.

A következő évtől kezdve a Booking működése összhangban lesz az Európai Unió fogyasztóvédelmi irányelveivel, ami egyértelműen a felhasználóknak kedvez. Didier Reynders, az EU fogyasztóvédelmi bizottságának biztosa úgy fogalmazott, a változásnak köszönhetően a Booking megfelel majd az irányelveknek, így a szálláskeresők nem találkoznak majd olyan manipulatív technikákkal, mint a találatok rejtett szponzorációja vagy az árkedvezmények megtévesztő alkalmazása.

©

A cég vállalása szerint legkésőbb 2020. június 16-tól kezdődően:

  • egyértelmű lesz, hogy az "utolsó foglalható szoba", és az ehhez hasonló kifejezések csak a Bookingon megjelenő hirdetésekre vonatkoznak,
  • nem mutatnak időkorláthoz kötött ajánlatot, amit aztán később is el lehet érni ugyanazon az áron,
  • megjeleníti, mely szálláshely fizetett, hogy megjelenjen a találati listában,
  • egyértelművé teszi, hogy az árösszehasonlítás mi alapján történik,
  • garantálja, hogy az akciókkal tényleg pénzt lehet spórolni,
  • rejtett költségek nélkül, az összes plusz költséggel együtt jeleníti meg a szállás díjait,
  • a betelt szálláshelyeket a megfelelő helyen jeleníti meg a találati listában,
  • jelzi, hogy magánszemélyhez vagy céghez kötődik-e egy szálláshely.

Az új fogyasztóvédelmi szabályozás 2020. január 17-től lép életbe az Európai Unióban, így a Booking lépése is ennek tudható be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!