szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen intenzív foglalkozás miatt tucatnyi edzőteremben 112 ember kapta el a koronavírust.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Remekül terjed az edzőtermekben a koronavírus, derül ki dél-koreai kutatók kutatási eredményeiből. A CNN ismertet egy esettanulmányt: ez egy 4 alkalmas, alkalmanként 1-1 órás edzőtermi foglalkozásról szólt, mely után 112-en betegedtek meg. A Cheonan városban februárban tartott program 27 olyan instruktor vezetésével zajlott, akik közül március elején 8 személy bizonyult koronavírus-fertőzöttnek.

A kontaktkutatás során azt állapították meg, hogy a foglalkozás résztvevői nemcsak nagy számban kapták el a betegséget, de azt más edzőtermekben tovább is adták. Összesen 12 edzőteremben 217 személy volt kitéve a koronavírusnak. A fertőzöttek minden érintkezését számolva 830 ember került veszélybe.

Rendszeresek a viták a kolrátozások és újranyitás kapcsán a különböző létesítményekről, így az edzőtermekről is. A brazil egészségügyi miniszter például, aki az elnökkel különbözött össze az edzőtermek megnyitásán, múlt héten le is mondott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!