szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábban kiszivárgott információk után kezd hivatalos formát ölteni a Xiaomi minden másnál gyorsabb mobiltöltő technológiája.

Június közepén lehetett először arról hallani, hogy a Xiaomi egy 120W-os gyorstöltővel jöhet majd ki. Az eszközről, pontosabban annak prototípusáról egy videót is láthattunk, és úgy tűnik, a mérnökök sikeresen továbbléptek a termék véglegesítése felé. A MySmartPrice szúrta ki, hogy a 120W-os gyorstöltő megkapta a kínai 3C tanúsítványát, így a gyártáshoz vezető út legfontosabb mérföldkövét már elérte a vállalat.

A tanúsítvány dokumentációjából sajnos túl sok újdonság nem derült ki, csupán annyi, amennyit eddig is tudtunk: az MDY-12-ED kódnévvel illetett egység 20V feszültséggel dolgozik, és 6A-es áramerőséggel is elbír.

A Xiaomi jelenleg egy 100W-os gyorstöltő piacra dobását tervezi. A kütyü működéséről még egy összehasonlító videót is készítettek, és a tervek szerint az idei évben válna elérhetővé.

A legnagyobb gyártók közül a Samsung a Galaxy S20 Ultrához 25W-os egységet ad a gyártó – maga a telefon egyébként a 45W-os töltést is elbírja –, míg a Huawei P40 Pro akkumulátorát minden további bevásárlás nélkül egy 40W-os adapterrel lehet felpumpálni. Az Apple az iPhone 11 Pro modell mellé 18W-os egységet csomagol.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem kapott babaváró hitelt, mert igénybe vette a moratóriumot

Nem kapott babaváró hitelt, mert igénybe vette a moratóriumot

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert

Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség

Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség