szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány miatt rengetegen használtak orvosi maszkot az elmúlt hónapokban. A konteógyárosok szerint ez óriási hiba volt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt hónapokban az összeesküvés-elmélet hívői egy új konteót kezdtek el terjeszteni. Szerintük a koronavírus-járvány az 5G miatt robbant ki, és csak azért tud terjedni, mert a rádióhullámok terjesztik azt. A dolog odáig fajult, hogy már több adótornyot is felgyújtottak a konteóhívők, és már az Egészségügyi Világszervezetnek is meg kellett szólalnia a témában.

Ha mindez nem lenne elég, most egy újabb összeesküvés-elmélet kezdett el terjedni az 5G és a koronavírus-járvány kapcsán, de most nem a vírus terjedése a fő téma.

[Letiltja az 5G-hez kapcsolódó, erőszakra buzdító összeesküvés-elméleteket a Twitter]

A Forbes cikke szerint a legújabb konteó szerint azokban az orvosi maszkokban, amelyekkel az elmúlt hónapokban rengeteget találkozhattunk, az 5G-s rádióhullámok befogására alkalmas antenna van. Az egységet a kormány (ebben az esetben valószínűleg az amerikai kormányra gondolnak a terjesztők) próbálta meg elrejteni az arcmaszkban.

Ahogy általában az álhírek, ez is a féligazságokra épít. Bár az orvosi maszkokban valóban van egy fém- vagy műanyag csík, ennek nem sok köze van az 5G-hez. Ahhoz már sokkal inkább, hogy minél jobban illeszkedjen a viselője arcára, így védve meg nemcsak őt, hanem a környezetében lévőket is.

Nem ez az első eset, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezéshez használatos orvosi maszkokhoz valamilyen sötét összeesküvés-elméletet kötnek a konteósok. Egy júniusi, floridai fórumon például arról beszélt az egyik felszólaló, hogy az arcmaszk egyenesen megöli a viselőjét, és a viselésére kötelezni az állampolgárokat emberiség elleni bűncselekéménynek minősül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem várt anyagra bukkantak kutatók a Ceres törpebolygón

Nem várt anyagra bukkantak kutatók a Ceres törpebolygón

2014-es balkáni videóval emlékezett a közmédia Bogdán Lászlóra

2014-es balkáni videóval emlékezett a közmédia Bogdán Lászlóra

Jegyescsomagot kapnak az azonos nemű párok Terézvárosban

Jegyescsomagot kapnak az azonos nemű párok Terézvárosban