szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos Facebook-oldalán tette világossá: nem igazak a koronavírust az 5G-vel kapcsolatba hozó hírek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A tudatlanságra és/vagy hiszékenységre építő hazugságok egy sima hétköznapon is komoly károkat képesek okozni a társadalomban, hát még akkor, amikor az emberiség épp egy súlyos világjárvánnyal próbál megküzdeni. Nemrég például az Egyesült Királyságban gyújtottak fel néhány mobiltelefon-adótornyot azért, mert az álhírek alapján voltak, akik elhitték: az 5G terjeszti a koronavírust. Hasonló eset történt nemrég Hollandiában is, amiből még nagy baj is lehet a járvány idején.

A történtek után az Egészségügyi Világszervezetnél is úgy érezték, muszáj megszólalniuk a témában, hogy elejét vegyék az újabb értelmetlen incidenseknek – szúrta ki elsőként a 24.hu. A Facebookon közzétett WHO-kommüniké lényege röviden annyi, amit egyébként a józan ész is diktál az embernek:

az 5G nem terjeszti a koronavírust.

A szervezet külön kiemelte, hogy a koronavírus – mint ahogy egyébként semmilyen vírus – nem képes a rádióhullámok segítségével terjedni, és, hogy rengeteg olyan országban is felütötte már a fejét a betegség, ahol nincs is 5G. Az igazság ehelyett az, hogy a vírus fertőzött ember köhögésével, tüsszentésével vagy épp a beszédével terjed, de úgy is bekerülhet a kórokozó a szervezetbe, ha egy vírusos felület megérintése után az arcunkhoz nyúlunk. A koronavírus-fertőzés elkerüléséhez tehát nem az 5G-ellenesek javaslatait érdemes megfogadni, hanem a WHO itt részletezett tanácsainak megfelelően kell viselkedni.

Persze, hogy nem terjeszti – csak aktiválja

Az általános és középiskolai tanulmányok során elsajátítható tudás egyébként az összeesküvés-elmélet híveinek is eszébe jutott. Az igazán kitartók egy ideje már azt állítják: a rádióhullámokra nem a vírus terjesztéséhez van szüksége a háttérhatalomnak, a bekapcsolt 5G-tornyok csupán aktiválják a szervezetbe bekerült vírust.

[Hét éven át vizsgálódtak, az eredmény megnyugtató: az 5G nem veszélyes az emberre]

Arra még nem született magyarázat, hogy erre miért nem a 3G/4G-adótornyokat használja a meggyanúsított világelit, melyekkel – lévén nagyságrendekkel nagyobb lefedettségi területen és sokkal-sokkal több van belőlük – hatékonyabban és gyorsabban tudnák elérni az összeesküvés-elméletben hívők által gyanított célt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy biztosító megnézte, valóban több balesetet okoznak-e az idős sofőrök

Egy biztosító megnézte, valóban több balesetet okoznak-e az idős sofőrök

Szijjártó: Több uniós tagállam kérte el Budapesttől Moszkva telefonszámát

Szijjártó: Több uniós tagállam kérte el Budapesttől Moszkva telefonszámát

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért